INTER SE NE ŠALI: Neroazuri nude 50 miliona evra za najtalentovaniju desetku Italije

Autor:

Sport

13.11.2017

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlog leta je Inter pokušavao da dođe do Federika Bernardeskija, nudio mu čak i bolje finansijske uslove od Juventusa, ali zvezda Fiorentine želela je samo u redove Stare torinske dame.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Interu nedostaje klasična desetka

Gazeta delo Sport tvrdi da je supertalentovani Federiko Kjeza glavna meta Intera u budućnosti i da će milanski klub ponuditi i do 50.000.000 evra za sina slavnog napadača Enrika Kjeze. A mladom asu je već spreman petogodišnji ugovor sa daleko boljim uslovima od onih koje imao u Toskani.

Trener Spaleti i direktori Sabatini i Auzilio su ubeđeni da je Kjeza igrač kakav im je potreban. „Desetka“ kakvu Inter nema i koja bi se idealno uklopila u ulozi iza ikardija i između krilnih napadača Perišića i Kandreve. Takvog igrača je Inter jurio celo leto i nije uspeo da ga dovede. Sada se pominje da bi u januaru na to mesto mogao da dođe Havijer Pastore iz Pari Sen Žermena, ali bolja opcija je da se sačeka leto i dovede Kjeza pred kojima je velika budućnost.

Izvesno je da će Inter ove zime pojačati brazilski vezista Ramires iz „bratskog“ Đijangsua i to bi moglo da bude jedino pojačanje do leta. Ako Nerazuri uspeju u nameri da se vrate u Ligu šampiona, klub bi dobio finansijsku injekciju kojom bi finansirao dolazak Kjeze koji je pre nekoliko dana napunio 20 godina.

Međutim, Interovi planovi su alarmirali i Fiorentinu da reaguje. Klub iz Firence je svetsan da je Kjeza najbolji igrač u timu i izvor velike zarade u budućnosti. Zato Fiorentini radi sve što je u njenoj mogućnosti da produže ugovor. Kjeza trenutno ima ugovor do 20121. godine i sa 400.000 evra po sezoni je jedan od najslabije plaćenih igrača u timu. Zato mu direktor Korvino nudi novi ugovor do 2022. sa povećanjem plate na 2.000.000 evra po sezoni! Ali i bez fiksne otkupne kaluzule.

Violin plan je da novim ugovorom veže Kjezu makar još dve ili tri godine i da potom zaradi na njegovoj prodaji jer transfer će biti neminovnost. Inter želi da sve završi već sledećeg leta...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading