LJUBIMAC "DELIJA" PROGOVORIO: Nikada ne bih otišao iz Zvezde zbog novca, postoji DRUGI RAZLOG!

Autor:

Sport

18.01.2021

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senegalski fudbaler Mamadu Mbođ se ponovo podsetio epizode u beogradskim crveno-belima!

RepublikaFoto: Starsport
Mamadu Mbođ

On je trenutno član Nefčija iz Azerbejdžana, a za tamošnje medije govorio je o periodu provedenom u Srbiji.

- To je bio moj prvi klub van Senegala. Nisam poznavao zemlju, niti ljude, a moj agent bi ponekad dolazio po mene i odlazili bismo da ručamo negde. Dva dana nakon što sam potpisao za Zvezdu, poslat sam na pozajmicu u Napredak. Tako da prvih šest meseci nisam bio u Beogradu, već u Kruševcu. Nenad Lalatović, koji je pre Zvezde bio trener Napretka, rekao mi je da odem tamo na pozajmicu i da igram, kako bih upoznao ligu i kako funkcioniše. Rekao sam agentu da nema problema i otišao sam tamo. Bilo je potpuno drugačije nego u Beogradu- rekao je Mbođ.

Nakon šest meseci vratio se u redove crveno-belih.

 

- Kada sam se vratio u Beograd bilo je bolje. Otišao sam u svoj stan u Vojvode Stepe, blizu Marakane. Trenirao sam sa timom, nije mi bilo lako jer sam prvi put u Evropi i odmah odeš u veliki klub kao što je Zvezda. Kao 21-godišnjaku mi je bilo teško da se prilagodim i nametnem, ali je to bilo veliko iskustvo za mene.

Vrlo brzo je postao ljubimac zvezdaša.

- Za mene je poštovanje između mene i navijača bilo veoma važno. Da je sve ostalo bilo dobro, verujte mi, ostao bih u klubu. Da sam igrao svaku utakmicu i bio srećan, to bi bilo mesto gde bih želeo da bude, novac mi nije najvažniji, mnogo je važnije igrati i raditi ono što voliš. U Crvenoj zvezdi sam se osećao kao kod kuće. Da sam igrao svaki meč, svake nedelje, ne bih otišao, nebitno da li ima novca ili nema, ostao bih 100 odsto. Otišao sam jer nisam igrao. Kad ne igram, nisam srećan.

RepublikaFoto: twitter.com/mamadou_mbodj

Najbolji fudbaler sa kojim si igrao u Zvezdi?

- Igrao sam sa toliko dobrih igrača. Pogledajte Luku Jovića, on je tada imao 17 godina, bio je neverovatan, niko nije mogao da ga zaustavi na treningu. Aleksandar Katai, vrhunski igrač, lako dribla, postiže gol. Mičel Donald, neverovatan igrač. Moj najbolji prijatelj u Zvezdi. Dobar karakter na terenu i van njega. Bio je vođa. Vrsta igrača koju svaki trener želi da ima u svom timu. Veliko poštovanje za njega. Marko Grujić je jedan taletnovani fudbaler, Mihailo Ristić takođe. Ali, moj omiljeni igrač u Zvezdi u ovom timu je bio Savo Pavićević. Tehnika, agresivnost... Voleo sam da gledam kako igra. Sjajan igrač- zaključio je Mbođ.

Mbođ je u Zvezdi proveonešto više od godinu dana, a 2016. je otišao u Žalgiris, iz kojeg je tri godine kasnije otišao u Nefči.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading