BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE ČEKA ROBIJA: Švercovao ekstazi zbog kockarskih dugova, ali to nije ono najgore!

Autor:

Sport

17.01.2021

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pogrešnoj strani zakona.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija

Bivši fudbaler FK Crvena Zvezda Dragan C. (29), srpski državljanin, osuđen je pred sudom u Nemačkoj na dve godine i šest meseci zatvora zbog šverca 34.000 tablete ekstazija koje su pronađene u njegovom kamionu u avgustu prošle godine.

Nemački carinici su 4. avgusta, na carini u nemačkom gradu Koblenc, tokom provere kamiona koji je vozio Dragan C. pronašli drogu, a prema dokumentima u hladnjači vozila trebalo je da se nalazi keks za transport u Jugoistočnu Evropu.

Kada su u kutiji za odlaganje pronađene tri torbe za kupovinu, Srbin je iznenada postao veoma nervozan, a ubrzo je utvrđeno i zašto.

- Prilikom provere torbi, kontrolori su potom pronašli razlog za nervozu, tačnije 15,3 kilograma tableta ekstazija. Ružičaste i zelete tablete bile su spakovane u nekoliko prozirnih kesa. Zaplenjena roba imala je uličnu vrednost preko 250.000 evra - rekli su ranije policajci sa carina, pišu nemački portali.

On je nakon zaplene uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru. Optuženi Dragan je na suđenju priznao krivično delo, ali nije želeo da daje bilo kakve informacije o ljudima koji stoje iza narudžbina, iz straha za sebe i svog poslovnog partnera. Prema pisanju nemačkih medija, Dragan C. je na sudu izjavio da je ranije bio profesionalni fudbaler u beogradskom fudbalskom klubu Crvena zvezda, ali da je zbog povrede morao da završi karijeru. Navodno se od tada bavi prevozom robe.

On je na sudu pričao da je iz muke ušao  u posao sa narko-dilerima, jer upao u kockarske dugove i bio dužan 5.000 evra  Na pitanje sudije zbog čega on nije podigao kredit za dugove, njegov advokat je odgovorio da to nije legalan kazino kakve obično viđamo, već da je novac dobijao od "određene gospode". On je navodno deo duga je hteo da isplati sa 1. 500 evra, koje je trebalo da dobije za prevoz droge. Sada se zbog gubitka 34.000 tableta plaši da će se suočiti sa odmazdama.

Presuda na koju je osuđen Dragan C., još nije pravosnažna

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading