BIG SEM JE MAJSTOR SVOG ZANATA: VBA SMAZAO Vukove, opstanak je realnost!

Autor:

Sport

16.01.2021

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona napravili su veliko iznenađenje pobedom nad domaćim Vulvrerhemptonom sa 3:2 u ovkiru 19. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sem Olerdajs

Ovim trijumfom četa Sema Olerdajsa približila se mestu koje donosi opstanak u najjačem rangu engleskog fudbala.

Vili Boli, 29-godišnji štoper domaćina, obeležio je prvo poluvreme jer je prvo skrivio penal, da bi zatim asistirao i dao gol. Prvo je u osmom minutu gost poveo kada je Mateus Pereira dao gol sa bele tačke, ali su Vulvsi u završnici poluvremena preokrenuli. U 38. minutu Roman Sais je vratio loptu u šesnaesterac nakon što je Netov slobodni udarac privremeno raščišćen – tamo ju je dočekao Boli i petom je dodao do Fabija Silve, koji trese mrežu. Pet minuta kasnije Livermor nije uspeo da izbije loptu posle kornera, nastala je gužva, a Boli je bio na pravom mestu i kompletirao je preokret.

Kada se činilo da su Vukovi preuzeli kontrolu, u 52. minutu sjajnim udarcem glavom Adžajija posle asistencije Bartlija VBA stiže do izjednačenja. Nije mnogo vremena prošlo, samo tri minuta, a tim Sema Olerdajsa ponovo je vodio. Sviran je novi penal posle kontakta Koudija i Kaluma Robinsona, a Pereira je opet bio siguran.

Najbliži izjednačenju Vulverhempton je bio u 83. minutu, ali tada je Kutrone iz izgledne situacije šutirao preko gola.

Branislav Ivanović nije ulazio u igru za pobedničku ekipu.

Tako je VBA ostvario prvu premijerligašku pobedu još od 28. novembra i meča sa Šefild junajtedom, sada ima 11 bodova na pretposlednjem mestu na tabeli (Brajton, prvi iznad crte, ima 14). Sa druge strane, Vukovi su 14. sa 22 boda.

U sledećem kolu VBA u utorak gostuje Vest Hemu, a ekipa Nuna Espirita Santa igra tek 27. januara sa Čelsijem na strani.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading