Gudelj: Brzo smo se privikli na novu formaciju

Autor:

Sport

12.11.2017

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na turneji u Aziji. Orlovi su u prvom prijateljskom susretu savladali Kinu rezultatom 2:0, a u utorak, 14. novembra od 12 časova po srednjeevropskom vremenu očekuje ih duel sa Južnom Korejom u Busanu. Vezista Nemanja Gudelj smatra da je naredni rival Srbije daleko ozbiljniji protivnik od Kine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Gudelj

- Južna Koreja ima baš kvalitetnu reprezentaciju. Mnogo su disciplinovaniji nego Kinezi i nije im lako stvoriti šansu. Dobili su Kolumbiju u prijateljskoj utakmici u petak, i oni su pokazali da su u odličnoj formi. Biće to sasvim drugačija utakmica nego ona protiv Kine - rekao je Gudelj za "Sportski žurnal".

Fudbaler Tjanđin Tede je naglasio važnost azijske turneje.

- Turneja nam je važna iz više razloga, naročito sada zbog novog selektora i sistema. Dobro je da budemo što duže zajedno i odigramo više prijateljskih utakmica. Mislim da smo se dosta dobro i brzo privikli na novu formaciju koju smo prvi put probali protiv Kine. Uvek tu ima nekih detalja pogotovu u defanzivnoj fazi, gde možemo mnogo bolje. Ipak, kratko smo zajedno i nemamo mnogo vremena da treniramo, odnosno da posebno radimo duže na svakom segmentu igre. Biće vremena i za to na sledećem okupljanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Gudelj

Gudelj je dodao da će Srbija biti težak protivnik svim reprezentacijama na Mundijalu i da je siguran da mnoge selekcije ne žele naš nacionalni tim u grupi.

- Na Mondijalu nema lakih protivnika. Tu svako može da dobije svakoga i sve je moguće. Najbolje se to videlo na minulom Prvenstvu Evrope i prethodnom Mondijalu. Mislim da mnoge svetske reprezentacije ne bi volele da dobiju Srbiju u grupi - dodao je Nemanja Gudelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading