SVETSKO ČUDO U NEMAČKOJ: Šalke pobedio posle godinu dana i to Zvezdinog rivala!

Autor:

Sport

09.01.2021

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmice 15. kola Bundeslige donele su neke neverovatne rezultate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Konačno slavlje u Gelzernkirhenu

Fudbaleri Šalkea pobedili su Hofenhajm na svom terenu u 15. kolu Bundeslige sa 4:0 i upisali prvi trijumf u domaćem prvenstvu posle godinu dana!

Ekipa iz Gelzenkirhena je prethodni put u ligi slavila 17. januara 2020, kada je na Veltins areni dobila Borusiju Mehengladbah, i od tada na tačno 30 mečeva nije osetila slast trijumfa. Post je prekinut na ubedljiv način, a najveće zasluge idu strelcu het-trika Metjuu Hopu.

Mladi američki napadač (19) pogađao je mrežu Hofenhajma u 42, 57. i 63. minutu, pre nego što je konačan rezultat postavio Harit u 80. Rudari su konačno pobegli sa poslednjeg mesta tabeli i sada su 17. uz sedam osvojenih bodova. Hofenahjm je 14. sa 15.

U ostalim mečevima, Frajburg je sa dominantnih 5:0 srušio Keln. Demirović u 18, Hofler u 39, Salai u 59, Lajnhart u 69. i Holer u 79. doneli su tri boda Frajburgu, koji je petim trijumfom zaredom došao na osmo mesto sa 23 boda. Keln je 15. sa 11. Isti broj poena poput Frajburga ima i Ajntraht Frankfurt, posle slavlja u Majncu od 2:0. Oba gola dao je Andre Silva iz penala u 24. i 72. minutu.

Bajer Leverkuzen je remizirao sa Verderom kod kuće 1:1. Toprak je doveo goste iz Bremena do prednosti u 52. minutu, ali je Šik u 70. bio precizan za bod Farmaceutima. Bajer je treći na tabeli sa 29 bodova. Verder je 13. sa 15.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Nerešeno je bilo i u okršaju Union Berlina i Štutgarta – 2:2. Švabe su povele preko Štefena u 10. minutu, da bi domaći preokrenuli zahvaljujući Bekeru u 29. i Andriču u 52. Iako su od 50. igrali sa desetoricom zbog isključenja Arnolda, Vukovi su uspeli da izbegnu poraz pogotkom Veghorsta u 65. minutu. Union Berlin je četvrti sa 25 poena, koliko ima i Volfsburg na šestom mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading