UDARIĆE PEP NA MURINJA: Siti srušio Junajted na Old Trafordu za plasman u novo finale Liga kupa!

Autor:

Sport

06.01.2021

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija savladali su na Old Trafordu Mančester junajted 2:0 u okviru drugog polufinalnog meča engleskog Liga kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Strelci u zagrljaju... Džon Stons i Fernandinjo

Ovo će biti četvrto uzastopno finale za tim Pepa Gvardiola u takmičenju, a tamo će ga čekati njegov stari poznanik Žoze Murinjo sa svojim Totenhemom. Finale je na programu 25. aprila na legendarnom Vembliju u Londonu.

Bio je to drugi mančesterski derbi sezone pošto je u Premijer ligi 12. decembra duel „Crvenih đavola“ i „Građana“ završen bez golova.

Susret je počeo poništenim golovima. Markus Rašford u trećem i Ilkaj Gundogan u petom minutu uzalud su se radovali, sudija Martin Etkinson poništio je golove.

Siti je od početka krenuo žestoko, visokim presingom na polovini rivala kidali su igru Junajteda koji u prvih pola sata nije uspevao da pronađe pravi ritam. Mogao je Siti u 12. minutu da povede, priliku je imao Belgijanac Kevin de Brujne, ali je uspeo da uzdrma samo stativu i Junajted je imao sreće. Nešto kasnije, tačnije u 24. minutu poništen je zbog ofsajda i pogodak Fila Fodena, da bi minut kasnije šansu imao i Junajted.

Markus Rašford je sa nekoliko metara šutirao ali je Dijaš fantastično blokirao njegov udarac i sprečio gol. Siti je bolje krenuo i u nastavku i tim Pepa Gvardiole je u 50. minutu stigao do željene prednosti.

Posle prekida sa leve strane, na pravom metu u petercu bio je Džon Stouns koji je uspeo da zatrese mrežu Dina Hendersona.

Kanselo u 53. i Rahim Sterling u 57. minutu mogli su da uvećaju prednost gostiju, da bi se Henderson ponovo istakao i posle šuta Rijada Mareza sa 20 metara. Junajted je u 64. minutu uspeo da dođe u izgklednu poziciju preko Marsijala, ali je opet Dijaš u poslednji čas izblokirao udarac i sprečio da domaćin izjednači.

Ipak, napadi Junajteda nisu imali tu ubojitost, a svaka kontra Sitija bila je opasna. U 83. minutu sve je rešeno - posle kornera, lopta je došla do Fernandinja koji je preciznim udarcem sa 18 metara poslao u donji desni ugao za 0:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading