STARA DAMA ZADALA SNAŽAN UDARAC: Juventus razbio Milan na San Siru i vratio se u trku za titulom!

Autor:

Sport

06.01.2021

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Juventusa savladali su na San Siru Milan rezultatom 3:1 u derbi meču 16. kola italijanske Serije A.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Federika Kijeze

Konačno je pao lider Milan i to na svom San Siru od aktuelnog šampiona.

Desetkovani "rosoneri", bez Sandra Tonalija, Zlatana Ibrahimovića, Anta Rebića i Radeta Krunića, nisu mogli da izbegnu prvi neuspeh u sezoni protiv "Stare dame" sa raspoloženim tandemom Paulo Dibala – Federiko Kijeza.

Oni su bili tvorci dva gola Juvea u direktnoj sprezi, pre nego što je tačku stavio Venston Mekeni, super-izmena u saradnji sa Dejanom Kuluševski. Da je Juventus došao po tri boda i prvi skalp komšija najavio je u 18. minutu. Dibala je petom kao sa futsala uposlio Kjezu, a ovaj poslao "bombu" u gol Donarume. Samo dva minuta posle šuta koji je "zazvonio" na stativi...

Milan se nije predavao, napadao je, golman Vojćeh Ščesni činio čuda na golu i nervirao Hakana Čalhanoglua, a onda je stiglo izjednačenje. Rafael Leao je bio u prodoru, uposlio Davidea Kalabriju, koji je pogodio rašlje gola Juventusa. Domaćin je imao momenat, pokušao da lovi preokret, sudija Irati je "spasao" Rodriga Betankura isključenja, samo malo pre konačnog udaraca "Stare dame".

Dibala je ponovo iskreirao napad, kombinovao sa Ronaldo, a Kijeza dobio loptu na desnoj stani i pogodio suprotan ugao. Tada kao da je sve bilo gotovo, izašli su odmah Kjeza i Dibala, a rešili sve njihove zamene Mekeni i Kuluševski.

 

 

Ponovo se "zakuvalo" u Italiji, Juve je četvrti i na sedam bodova manje od Milana, ali i uz meč manje.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading