MA, KAKAV RASIZAM - SRAM VAS BILO: Digla se velika FRKA oko Kavanija, Urugvajci ŽESTOKO isprozivali Engleze!

Autor:

Sport

04.01.2021

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili se otvorenim pismom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napadač Mančester junajteda Edison Kavani

Centarfor Mančester junajteda Edison Kavani kažnjen je od strane Fudbalske asocijacije Engleske sa tri meča neigranja i 100.000 funti, a takva odluka izazvala je burne reakcije u Urugvaju.

Naime, fudbalski savez "urusa" uputio je otvoreno pismo u kome navodi da Kavanijev čin nema nikakve veze sa rasizmom, već da je postupio u skladu sa kulturom naroda kome pripada.

Podsetimo, on je bio dvostruki strelac u pobedi "Crvenih đavola" nad Sautemptonom (3:2), a posle meča je odgovorio na čestitku prijatelja na Instagramu sa "gracias Negrito"

- Daleko od osude rasizma, FA Engleske je počinila diskriminišuuću radnju protiv naše kulture i načina života urugvajskih ljudi. Edinson Kavani nikada nije počinio bilo kakav čin koji može da se protumači kao rasizam. On je samo koristio zajednički izraz koji se u Latinskoj Americi koristi kada želite da se obratite voljenoj osobi ili bliskom prijatelju - navodi se u pismu Fudbalskog saveza Urugvaja.

- ime ne kažnjavate samo jednu osobu, već i celu kulturu, naš način života što je zaista diskriminišući i rasistički potez - zaključili su Urugvajci.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading