VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Kraj jedne epohe na Marakani!

Autor:

Sport

05.01.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se ostvare predikcije da bi Marko Gobeljić u aktuelnom prelaznom roku mogao da napusti Marakanu, Crvena zvezda će tako ostati bez poslednjeg fudbalera koji je činio famoznu grupu "gardista". Ekipu koja je prirasla zvezdašima za srce od 2017. godine činilo je devet fudbalera, predvođenih bivšim kapitenom Vujadinom Savićem.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Uz njega, tu su bili još Filip Stojković, Aleksandar Pešić, Nemanja Radonjić, Goran Čaušić, Luka Adžić, Branko Jovičić, pomenuti Gobeljić, dok je malo poznato da je grupi pripadao i Stefan Hajdin, koji se najmanje eksponirao od pomenutih igrača, pa je ostao zapostavljen.

- Hajdin je kod nas dobio vajld-kartu zbog ponašanja u gradu - objasnio je jednom prilikom Savić i ispričao kako je grupa uopšte nastala:

- Sve je počelo od jedne šale od drugara. Ne mogu da pričam sve, ali je totalno pogrešio o jednoj grupi, rekao je mom drugu koji drži kafanu: "Je li, šta radite ti i ovi tvoji gardisti?" A nisu uopšte bili gardisti, pa smo pravili šalu na konto toga, zatim smo kačili sliku na Instagram i to društvo je bilo tu. Tako je sve nastalo iz šale, a posle su to prihvatili i navijači.

Od svih "gardista" prvi je nogu povukao Luka Adžić, koji je u junu 2018. otišao u Anderleht, dok je mesec dana kasnije najbolji strelac lige Aleksandar Pešić potpisao za El Itihad iz Džede. Nije bilo mira i u avgustu, usledio je drugi najveći transfer srpskog fudbala. Nemanja Radonjić potpisao je za Marselj za sumu od 12 miliona evra. Godinu dana kasnije u julu mesecu, kao slobodni igrači, klub su napustili Vujadin Savić i Goran Čaušić, koji su otišli u APOEL, odnosno Arsenal iz Tule. Filip Stojković je proslavio drugi uzastopni ulazak u Ligu šampiona i zatim u poslednjim danima avgusta postao novi član bečkog Rapida. Septembra prošle godine klub je napustio Branko Jovičić, kog su navijači obožavali zbog fajterskog duha, a period u crveno-belom okončao je i vajld-kard član grupe Stefan Hajdin, koji je od prvog dana nove godine slobodan igrač.

Zvezdini "gardisti"

Luka Adžić jun 2018.  Anderleht 

Aleksandar Pešić jul 2018.  El Itihad

Nemanja Radonjić avgust 2018.  Marselj

Vujadin Savić jul 2019.  APOEL

Goran Čaušić jul 2019.  Arsenal Tula

Filip Stojković avgust 2019.  Rapid Beč

Branko Jovičić septembar 2020.  Ural

Stefan Hajdin januar 2021.  bez kluba

Marko Gobeljić januar 2021.  ?   

* Ime i prezime, datum odlaska, naredni klub

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading