DIREKTNO IZ UEFA: Srbi i Hrvati ZAJEDNO u regionalnoj ligi?

Autor: informer.rs

Sport

01.01.2021

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da postoji šansa za osnivanje regionalne lige, ali pod određenim uslovima i okolnostima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Čeferin

On je u intervjuu za "Informer" otkrio da UEFA ima na dnevnom redu regionalna takmičenja, ali to ne znači da će uskoro postojati liga kakva se decenijama igrala na prostoru bivše Jugoslavije.

- U UEFA razmišljamo o regionalnim ligama, razgovaramo sa čelnicima nacionalnih saveza o tome. Ipak, ne verujem da će u skorije vreme biti moguće napraviti regionalnu ligu na prostoru bivše SFRJ. Politička situacija je i dalje previše komplikovana. Rat je i dalje u sećanju ljudi.

Čeferin, inače Slovenac, objasnio je da Srbi i Hrvati izvesno neće ponovo igrati u istom klupskom regionalnom takmičenju.

 

- Ako bismo pravili neke regionalne lige, realnije je da Slovenija, Hrvatska i još neke zemlje budu u jednoj, a Srbija sa još nekim državama u drugoj ligi. U svakom slučaju, sve više zemalja se interesuje za mogućnost neke regionalne lige jer bi to povećalo vrednost klubova, kao i prihode od sponzora i prodaje TV prava.

Na pitanje da li je UEFA do sada stopirala formiranje regionalne lige, on je odgovorio odrično.

- UEFA u načelu nema ništa protiv regionalnih liga. Glavni je problem kako bi se iz tih liga išlo u evropska takmičenja. Taj problem bi UEFA morala da reši. Uz to, ne želimo da napravimo neke regionalne lige koje bi uništile nacionalna prvenstva. Dakle, regionalne lige su ozbiljan poduhvat i ništa još konkretno nije odlučeno, ali se razmišlja o tome- dodao je Čeferin za "Informer".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading