Slavni kolumbijski golman Rene Igita EKSKLUZIVNO ZA "SRPSKI TELEGRAF": MARADONA JE BIO NAJVEĆI, NIKAD GA NEĆU ZABORAVITI!

Autor: Marija Stefanović

Sport

02.01.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Dijego je bio moj idol i prijatelj, njegova smrt je velika tragedija - poručio je legendarni čuvar mreže čiji je nadimak "Ludak".

Rene Igita

Davao je golove iz slobodnjaka i iz penala, kao da je centarfor. Često ste mogli da ga vidite kako od peterca dribla odbrambene fudbalere sve do centra igrališta ili suparničke polovine. Jedinstvena frizura, još unikatniji karakter, preteča današnjih golmana poput Manuela Nojera i čovek čiji je nadimak bio El Loko (Ludak).

Dame i gospodo, Rene Igita (54) u ekskluzivnom intervjuu za "Srpski telegraf" otkrio je koliko ga je pogodila smrt Dijega Armanda Maradone, njegovog prijatelja i idola, kako je došlo do epskog "škorpiona" po kom se proslavio protiv Engleske, ali i u kakvim je zaista odnosima bio sa najpoznatijim narko-bosom svih vremena Pablom Eskobarom.

Igita u prodoru (iako je bio golman)

Nedavno je preminuo legendarni Dijego Maradona. Koliko će vam nedostajati El Pibe?

- Smrt Maradone je velika tragedija. Veoma sam tužan zbog svega što se desilo. On je bio veliki fudbaler i čovek, možda čak i najveći u istoriji. Bio je moj idol i prijatelj i nikada ga neću zaboraviti. Takvi ljudi se nikada ne zaboravljaju - istakao je Igita.

Igita sa Dijegom Maradonom

Ljubitelji fudbala i dalje pamte vaš potez "škorpion", koji ste izveli na prijateljskoj utakmici protiv Engleske 1995. Kako ste uspeli da izvedete taj potez?

- To je verovatno moj najbolji potez u karijeri i najluđi. Taj potez sam ja stvorio. Uvek sam se trudio da budem poseban i da radim stvari koji drugi nisu, tako sam i branio - dodao je on.

Čuveni "škorpion" Renea Igite

Može li se reći da ste vi preteča današnjih golmana poput Manuela Nojera, koji aktivno učestvuju u igri?

- Svaki period ima nešto svoje. Takva je situacija i sa golmanima koji su dolazili posle mene. Svakako da sam ja obeležio neko vreme i zadao neke posebne standarde. Posebno što nisam bio klasičan golman. Verujem da su se kasnije generacije ugledale na mene - iskren je Rene.

Da li pratite srpski sport, znate li nekog našeg igrača?

- Srbi imaju dobre igrače, zato ne bih nikog posebno izdvajao. Uspešni ste u raznim sportovima. Takođe, video sam da je pre nekoliko meseci preminuo Vladica Popović, bilo mi je veoma žao. On je radio u Kolumbiji i bio je veliki trener - nastavio je legendarni golman.


Rene: Bilo mi je veoma žao kad je umro Vladica Popović, bio je veliki trener u Kolumbiji

Vladica Popović

Poznavali ste Pabla Eskobara, kakvo je vaše sećanje na njega?

- Da, poznavao sam Eskobara. Više sam puta pričao o tome i tu nema nekih posebnih tajni. Nismo bili neki veliki prijatelji, ali je tačno da smo se poznavali. Podržao sam ga čak i kada su mu drugi okrenuli leđa. U jednom trenutku svi su ga gledali kao političara i uspešnog čoveka, u drugom trenutku je bio diler droge i kriminalac. Ja nisam takva osoba - zaključio je u ekskluzivnom razogovoru za "Srpski Telegraf" nezaboravni Rene Igita.

Pablo Eskobar

Igita: Bio sam uz Eskobara i kad su mu drugi okrenuli leđa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading