PEŠKIR U LICE PEREZU: Čeferin ISPROZIVAO predsednika Reala i ugasio svaku nadu o osnivanju Superlige!

Autor:

Sport

27.12.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin oglasio se povodom promena koje se očekuju u evropskom klupskom fudbalu od 2024. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Čeferin

On se posebno osvrnuo na ideju  evropske Superlige za koju se najviše zalaže prvi čovek Reala Florentino Perez.

- Nećemo igrati vikendom kako bismo zadržali vrednost domaćih šampionata, ali se razmatra nešto drugačiji, zanimljiviji sistem koji uključuje sve zemlje. San o učešću u Ligi šampiona biće realan kao i do sada - rekao je Čeferin za slovenačke medije i potom detaljnije objasnio

- Superliga je san Florentina Pereza ​​poslednjih 30 godina, iz vremena kada ja još nisam ni bio u fudbalu. Dva glavna kandidata za predsednika Barselone javno su se izjasnila protiv takvog formata. Bajern, Juventus i engleski klubovi su se izjasnili protiv toga. Zatvoreno takmičenje je ideja i želja onih kojima nije stalo do ostatka fudbala. Ljudi koji fudbal gledaju samo od danas do sutra.

Čeferinova velika želja je da se finale Lige šampiona 2021 godine u Istanbulu igra pred punim tribinama, ali to zavisi od epidemiološke situacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Florentino Perez

- Videćemo kako će se odvijati vakcinacija. Pripremamo se da finale Lige šampiona bude odigrano kao ranijih godina, pred punim stadionom. Naravno, pod pretpostavkom da će se situacija sa korona virusom do tada stabilizovati - zaključio je Čeferin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading