(VIDEO) FEŠTA U HUMSKOJ: Grobari proslavili jubilej i napravili FENOMENALNU bakljadu!

Autor:

Sport

26.12.2020

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko slavlje u Humskoj 1.

RepublikaFoto: Starsport
Grobari

Najvatreniji navijači Partizana, popularni grobari proslavili su 50. godina organizovanog navijanja za klubove crno-bele porodice. Nizom spektakularnih akcija i bakljada Grobari su obeležili vredan jubilej.

Od dana osnivanja sportskog društva Partizan ima navijače, a od sedamdesetih godina 20. veka i organizovanu podršku sa tribina, prvo Stadiona JNA, a kasnije i dvorana u kojima su klubovi crno-bele porodice igrali. I u Beogradu i na gostovanjima.

Ime Grobari vodi poreklo od pokušaja simpatizera nekih drugih klubova da crnu boju na zastavi Partizana i ime ulice u kojoj je sedište kluba, "spakuju" u pogrdan naziv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

Kao što obično biva, nadimak je prihvaćen, uz ponos što izaziva strahopoštovanje rivala i njihovih navijača, a južna tribina stadiona u Humskoj ulici postala je uporište najvatrenijih.

Navijači Partizana, organizovani u tri velike grupe, Grobari 1970, Južni Front i Grobari Beograd, danas su ujedinjeni u navijačku grupu Grobari Jug.

Unutar ovih velikih sekcija, postoji podela u manje podgrupe koje su formirane skladno internim relacijama ljudi za koje je zajednički imenitelj ljubav prema crno-beloj boji. Pored beogradskih grupa, navijači Partizana organizovani su u svim gradovima Srbije, a sekcije navijača postoje u celoj Evropi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

Osnova navijanja Grobara bazirana je na principu "grlo i dlan" , ali pored pesme klubu kao prepoznatljivom stilu navijača Partizana, Grobari rade i sve druge akcije koje karakterišu organizovanu navijačku grupu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading