TRESE SE ITALIJA ZBOG MILENKOVIĆA: Srpskog SPARTANCA definitivno čeka TRANSFER KARIJERE!

Autor:

Sport

25.12.2020

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski štoper Nikola Milenković je na meti mnogih evropskih velikana, što ne čudi ako uzmemo u obzir jedan nestvaran podatak!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Milenković

Prema računici Međunarodnog centra za sportske studije iz Švajcarske (CIES), Milenković je fudbaler sa najvećom minutažom u Seriji A tokom ove godine.

Ukupno je popularni Bleki u 2020. proveo na terenu 2.897 minuta što ga čini najizdržljivijim fudbalerom u ligi. Iako igra u odbrani gde su kartoni i suspenzije česta pojava, propustio je samo 173 minuta fudbala na 35 utakmica. Interesantno je da čak nijedan golman u Seriji A nije imao više minuta na terenu. 

Najviše minuta posle Milenkovića su na terenu proveli Danilo iz Bolonje (2.895), Andrea Beloti iz Torina (2.881), Rodrigo de Pol iz Udinezea (2.880), Frank Kesi iz Milana (2.869), njegov saigrač Teo Ernandez (2.801)...

 

A kada se ukupno gledaju sva takmičenja, rekorkder je Hari Megvajer iz Mančester unajteda koji je na terenu ukupno proveo 4.745 minuta, sledu Ruben Dijaš (Mančester siti) 4.344 a na trećem mestu je Leo Mesi sa 4.293 minuta provedenih na terenu u 2020. godini.

Naravno, ništa nije prošlo neopaženo, pa je srpski reprezentativac na meti Milana, Mančester junajteda, Totenhema, ali je najizvesnije da će ostati u Italiji...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading