ZVEZDA I PARTIZAN VIŠE NEĆE KUKATI VAR STIŽE VEĆ ZA VEČITI DERBI

Autor:

Sport

23.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superliga Srbije će od naredne sezone koristiti "usluge" VAR tehnologije, ali ona bi u srpski fudbal mogla da stigne ranije od predviđenog roka.

RepublikaFoto: Starsport
VAR Tehnologija

Kao i svaka skupa roba na svetskom tržištu, tako i video-tehnologija mora da se isproba, pa će se koristiti na nekim mečevima u toku prolećnog dela sezone. Kako u našoj zemlji nema veće utakmice od duela Crvene zvezde i Partizana, logično je da će VAR ugledati svetlost dana na večitom derbiju, 164. po redu, koji je na programu 7. aprila u 30. kolu Superlige na Marakani. Ovakav scenario najavio je generalni sekretar Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Darko Ramovš.

- Sudije su već počele internu obuku po svojim modelima. Do nove sezone trebalo bi proći sve korake koji bi nas doveli do toga da bismo u punom obimu primenjivali VAR. To znači da bi sve trebalo sprovesti i uraditi od januara do juna. Pretpostavljam da ćemo imati probu VAR na određenim utakmicama - izjavio je Ramovš za Žurnal.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Ramovš, levo

On je dodao da će uvođenje VAR povećati troškove takmičenja, ali da bi to moglo da donese bolji ugovor s vlasnicima TV prava. Što je i logično, video-tehnologija jeste televizijska kategorija.

 

- Vrednost lige biće mnogo veća, tako da se nadamo i boljem ugovoru s vlasnikom TV prava. Uvođenje VAR će podići troškove takmičenja, ali i doprineti poboljšanju kvaliteta, olakšati odluke sudijama.

Naš najveći stadion već je bio opremljen tehnologijom koja sudijama čini život lakšim na mečevima Lige šampiona u kojima je igrala Crvena zvezda, kao i na duelu baraža za EP u kom je Srbija poražena od Škotske posle penala. Jedno je sigurno, Zvezda i Partizan više neće imati argumenata za kuknjavu posle svakog derbija, a debate da li je bio ofsajd, penal, regularan ili neregularan gol biće svedene na minimum.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading