IVIĆ MENJA IVIĆA: AEK dobija novog trenera, bivši fudbaler Partizana NA NOVOJ FUNKCIJI!

Autor:

Sport

22.12.2020

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklih nekoliko dana nisu bili dobri po braću Ivić, ali stvari izgleda kreću ka bolje, barem za jednog od njih.

RepublikaFoto: Printskrin
Vladimir Ivić mogao bi da zameni brata na direktorskoj funkciji u AEK-u

"Kraljevski klub" iz Atine u očajnoj je formi, imaju samo jednu pobedu na poslednja četiri meča, u Ligi Evrope ništa nisu pokazali, pa se uprava odlučila na drastične poteze.

Trener Masimo Karera na dlaku je od otkaza, dok daleko iza njega nije ni brat skoro-otpuštenog Vladimir Ivića, Ilija, koji u ovom klubu ima direktorsku poziciju.

RepublikaFoto: Starsport
Ilija Ivić nije zadovoljio očekivanja kao sportski direktor, pa bi uz trenera svaki dan mogao da dobije otkaz

Naravno, ne bi AEK bio AEK da kao nova rešenja ne vidi Srbe, pa na poziciji trenera mnogi već vide biveg trenera APOEL-a sa Kipra, Ivana Jovanovića.

On je slobodan od aprila otkako je napustio selektorsku klupu reprezentacije UAE.

Još u leto 2019. je bio prvi pik direktora Ilije Ivića kada je Srbin postao direktor atinskog kluba, ali je Jovanović tada odbio ponudu jer nije želeo da se vraća u grčki fudbal.

Iskusni srpski stručnjak ima zavidno iskustvo i ugled u grčkom fudbalu. Tamo je završio igračku i počeo trenersku karijeru.

U dva mandata je vodio Iraklis, kratko trenirao Panahaiki a Grci ga najviše cene zbog onoga što je uradio dok je vodio kiparski APOEL.

Tamo je u dva mandata proveo sedam godina, osvojio četiri titule prvaka, jedan Kup Kipra i četiri Superkupa države, a senzaciju je napravio 2012. kada je doveo APOEL do četvrtfinala Lige šampiona.

Jovanovića želi i bugarski Ludogorec, ime mu se pominjalo i u diskusijama za novog selektora Srbije, ali bi sada mogao da se vrati gde mu je najmilije, pored mora u Grčkoj. 

RepublikaFoto: Starsport
Iako ga povezuju sa klupom Srbije i Ludogoreca, Ivan Jovanović favorit je za novog trenera Atinjana

Drugo pitanje koje mora biti rešeno u Atini jeste ono u vezi sa Ilijom Ivićem.

Sportski direktor nije impresionirao od kada je preuzeo funkciju, pa bi mogao i on sa trenerom da dobije otkaz.

Ipak, Ivići ne bi daleko odmakli, pošto kao njegovu zamenu vide njegovog brata Vladimira, koga je Votford otpustio pre nekoliko dana.

 

Nije poznato da li bi Ivić došao na dualnu funkciju trenera-direktora ili bi samo seo u fotelju, ali svakako raduje vest da srpski stručnjak neće dugo biti bez angažmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading