ŠTA BI BILO KAD BI BILO: Za Zvezdu nije bio dovoljno dobar, Fergi ga vrbovao u Junajted, PA ZAVRŠIO KAO NAJBOLJI NA SVETU!

Autor:

Sport

22.12.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro znamo priču o tome kako Robert Levandovski "nije bio Zvezdin kalibar", ali je osvajač ovogodišnje "Zlatne lopte" šokirao sa novim informacijama iz prošlosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Levandovski nije bio dovoljno dobar za Zvezdu, umalo da završi u Junajtedu, pa sada slavi posle osvajanja "zlatne kopačke"

Sada je njegovo ime sinonim za Bajern iz Minhena, postigao je 266 golova na 307 utakmica za Bavarce, ali je postojalo vreme kada je Robert Levandovski umalo izabrao drugačiji put.

Dok je žario i palio Ligom šampiona pod Klopom u Dortmundu, sjajni golgeter dobio je poziv jedne od najvećih živih legenda fudbala.

Govoreći za "Frans Futbal", ovaj 32-godišnjak otkrio je da ga je na "Old Trafordu" video veliki Ser Aleks Ferguson!

- Pričao sam telefonom sa Fergijem tokom druge sezone u Dortmundu. Bio je veoma zainteresovan i hteo je da dođem u Junajted. Tada me Borusija nije puštala, ali se nisam ljutio pošto smo imali sjajan tim, stručni štab i duh - istakao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Levandovski postigao je 266 golova u dresu Bajerna!

Kada nije uspeo da ga privoli na Ostrvo, Fergi je izabrao Robina Van Persija kao njegovu zamenu, što se nije baš isplatilo "crvenim đavolima".

Popularni "Leva" napustio je Dortmund bez obeštećenja 2014. godine, kada je počeo novo poglavlje sa Bajernom.

To mu se višestruko isplatilo, pa je samo prošle sezone osvojio tripl-krunu, dok je završio kao najbolji strelac u Ligi šampiona, Bundesligi i Nemačkom kupu.

 

 

 

Nisu više ni Ronaldo ni Mesi mogli da ga zasene, pa je Poljak i više nego zasluženo osvojio "zlatnu kopačku".

- Ovo je fantastično, presrećan sam i veoma ponosan. Ova nagrada ne pripada samo meni, već i svim mojim saigračima i trenerima, kao i Bajernu generalno - istakao je prilikom osvajanja nagrade Levandovski, čime je još jednom pokazao o kakvoj se klasi radi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading