DEKIJEVA GODINA PROĐE, USPESI SA ZVEZDOM NIKAD: Stanković pre tačno 365 dana seo na klupu crveno-belih!

Autor:

Sport

21.12.2020

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno godinu dana počela je nova era na Marakani. Tog 21. decembra 2019. došao je na mesto trenera Dejan Stanković (42), bivši kapiten crveno-belih i legenda srpskog fudbala i tako seo na upražnjenu klupu koju je posle tri godine napustio Vladan Milojević.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Obećao je Deki tada da će radom i zalaganjem opravdati poverenje, da će se lavovski poriti za svaku pobedu. Kada se pogleda ovaj period 365 dana, može se reći da je obećanje ispunio i nastavio putem uspeha svog prethodnika, iako je bilo sumnji jer je došao kao početnik.

ISTORIJSKI REZULTATI

Preuzeo je Stanković tim od polusezone, sačuvao je prednost na tabeli i osvojio svoju prvu trenersku titulu u karijeri, a treću uzastopnu za nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta. Ipak, njegov rad dobio je na značaju tek od jula ove godine jer mu je je tek završena polusezona premijerna gde je morao da gradi tim i ekipu od nule. Sve ukupno, popularni "Mister" crveno-bele je vodio na 43 utakmice, ostvario je 33 pobede, sedam remija i samo tri poraza, od čega jedan u ovoj polusezoni od Hofenhajma u Nemačkoj.

Stankovićevi uspesi na Marakani - Šampion Srbije u sezoni 2019/20 - Jesenji prvak Superlige - Grupna faza Lige Evrope (početak od 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona) - Najviše bodova u istoriji srpskog fudbala u grupi u evropskim takmičenjima - Proleće u Evropi - Četvrtfinale kupa Srbije - Samo jedan poraz za polusezonu - Forsiranje omladinske škole Dekijev učinak u Zvezdi Utakmica 43 Pobeda 33 Remija 7 Poraza 3

Uspeo je Stanković da osigura titulu jesenjeg prvaka države i obezbedi plasman u čevrtfinale kupa Srbije, dok je u kvalifikacijama za Ligu šampiona nesrećno ispao na penale protiv Omonije na Kipru u prvom kolu. Usledio je duel sa Araratom na istom terenu i plasman u Ligu Evrope, gde je Crvena zvezda u grupi sa Hofenhajmom, Gentom i Slovanom bila druga na tabeli. Osvojeno je 11 bodova što je najviše u istoriji nekog srpskog kluba u grupnoj fazi, čime je obezbeđeno evropsko proleće u kojem će protivnik u šesnaestini finala biti slavni Milan.

POLOŽIO ISPIT

Da Dejan Stanković radi odličan posao na klupi Crvene zvezde, smatra i legendarni trener tima sa Marakane, Ljupko Petrović (73). On je Dekija "bacio u vatru" kao igrača u crveno-belom dresu pre 25 godina, a sada je u razgovoru za Srpski telegraf istakao da je on sigurno položio ispit kod zvezdaške javnosti.

- Dejan je bio odličan igrač, a ovim je pokazao da će biti možda i bolji trener. Mislim da je opravdao očekivanja navijača, ima puno poverenje svih zbog istorijskih rezultata koje je napravio - rekao je Petrović.

RepublikaFoto: Starsport

Dekijevi mladići za budućnost!

Veliki akcenat je Dejan Stanković stavio na momke iz omladinske škole Crvene zvezde. Tokom ove sezone standardni su Željko Gavrić i Veljko Nikolić, dok su solidne partije pružili Nikola Krstović, Andrija Radulović, Strahinja Eraković i Marko Lazetić. Od januara njima će se priključiti i Ričard Odada, Nikola Stanković i Mateja Bačanin iz Grafičara.

Stankovićevi uspesi na Marakani

- Šampion Srbije u sezoni 2019/20

- Jesenji prvak Superlige

- Grupna faza Lige Evrope (početak od 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona)

- Najviše bodova u istoriji srpskog fudbala u grupi u evropskim takmičenjima

- Proleće u Evropi

- Četvrtfinale kupa Srbije

- Samo jedan poraz za polusezonu

- Forsiranje omladinske škole

Dekijev učinak u Zvezdi

Utakmica 43

Pobeda 33

Remija 7

Poraza 3

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading