Španci udarili po lažnoj državi: LAŽNI KOSOVCI VODE LAŽNI TIM!

Autor:

Sport

21.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijedan igrač u timu nepriznate selekcije nije rođen u svojoj zemlji, već su svet ugledali u Švajcarskoj i Švedskoj, piše "Marka".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španci odbijaju da igraju protiv takozvane reprezentacije Kosova!

Veliku buru izazvao je žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, na kojem su u B grupi zajedno smešteni Španija, Grčka, Gruzija, Švedska i selekcija tzv. države Kosovo.

Da je u pitanju veštačka tvorevina, govori to što je od rivala kao nezavisnu zemlju priznaje samo Švedska, dok je Španija nagovestila mogućnost da čak ni ne odigra svoje mečeve protiv nje, ali će na kraju morati da se povinuje naredbi FIFA.

NE VOLE IH

 

Međutim, to ne znači da na Pirinejima moraju da vole samoproklamovanu naciju. O tome govori najnoviji tekst čuvenog španskog lista Marke "Kosovo: Tim koji nema igrače rođene u nepriznatoj državi".

- Nijedan igrač u tzv. timu Kosovo nije rođen u svojoj zemlji. Bar ne u zemlji koja je proglasila nezavisnost 17. februara 2008. Dobar deo igrača je svet ugledao u egzilu, najviše u Švajcarskoj ili Švedskoj. Ostali su na ovaj svet došli u tzv. kosovskim gradovima, ali kada je ta teritorija pripadala Srbiji ili Jugoslaviji. Moraćemo da sačekamo još nekoliko godina dok ova selekcija ne dobije prvog igrača rođenog na samostalnom Kosovu - stoji, između ostalog, u tekstu "Marke".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Crvena furija" i španski list "Marka" saglasni su po pitanju nepostojanja Kosova, pa ih još i čudi što su svi rođeni van svoje "države"

LIGA NACIJA BEZ NACIJE

 

Pisanje španskog lista dobija dodatno na težini kada se pogleda poslednji spisak igrača koji su igrali za selekciju tzv. države Kosovo u utakmicama Lige nacija. Od njih 21 čak devetorica nisu rođeni na teritoriji južne srpske pokrajine! Četvorica nazovi reprezentativaca rođena su u Švajcarskoj - Arijanet Murić, Fidan Aliti, Florent Hadergjonaj i Hekuran Krieziu, trojica u Švedskoj - Ibrahim Drešević, Valon Beriša i Elba Rašani, a ostatak liste popunjavaju Edon Zegrova rođen u Nemačkoj i Herolind Šala iz Norveške.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Reprezentativci nepostojeće države pretežno potiču sa predela Srbije!

Evo spiska igrača tzv. reprezentacije Kosovo rođeno van nepriznate tvorevine:

Arijanet Murić (golman) Švajcarska

Fidan Aliti (štoper) Švajcarska

Ibrahim Drešević (štoper) Švedska

Florent Hadergjonaj (desni bek) Švajcarska

Valon Beriša (vezista)  Švedska

Herolind Šala (vezista)  Norveška

Hekuran Krieziu (vezista)  Švajcarska

Edon Zegrova (desno krilo)  Nemačka

Elba Rašani (levo krilo)  Švedska

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading