(VIDEO) ODBRANE ZBOG KOJIH JE ZANEMEO ČITAV SVET: Ovo su najbolje intervencije golmana u 2020. godini!

Autor:

Sport

01.01.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godina iza nas donela je mnogo problema zbog pandemije koronavirusa, ali i pored toga imali smo prilike da gledamo sjajan fudbal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi i Marko Dmitrović

Kao i svake godine golmani su se često isticali svojim neverovatnim intervencijama, a mi smo odlučili da za vas proberemo one najbolje iz 2020. godine

5. Milan Borjan

RepublikaFoto: Starsport

Golman Crvene zvezde Milan Borjan iza sebe ima sjajnjih nekoliko meseci. Kanadski reprezentativac činio je čuda na golu srpskog šampiona, ali se posebno istakao odbranom u poslednjim trenucima meča sa Gentom u kojem je Zvezda na svom stadionu slavila sa 2:1.

Belgijanci su imali ogromnu šansu, ali je Borjan fantastično zaustavio udarac i doneo Zvezdi, možda i, presudnu pobedu u borbi za evropsko proleće. Odbranu možete videti na snimku od 06:46.

4. Visente Guaita

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Španski čuvar mreže je u nedavnom meču protiv Totenhema odigrao skoro savršen meč. Jeste, mogao je bolje da reaguje kod gola Harija Kejna, ali je u nastavku utakmice skinuo nekoliko neverovatnih šuteva Sparsa, a najspektakularniji potez bila je odbrana slobodnog udarca Erika Dajera.

Na kraju Palas je osvojio bod, a Guaita nagradu za najboljeg igrača na utakmici.

3. David de Hea

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Golman Mančester junajeda je na utakmici protiv Kristal Palasa na spektakularan način odbranio fantastičan slobodan udarac Luke Milivojevića. Svi su videli loptu u golu, ali je španski golman čudesnom paradom spasio Junajted.

 

 

2. Levent Aktug

Najnepoznatije ime na našoj listi. Defanzivac turskog Usakspora uspeo je da odbrani penal u meču protiv Ergenea.

Gostujuća ekipa imala je jedanaesterac u nadoknadi vremena, ali ga iz tri pokušaja nije realizovala. Golman domaćih je u dva navrata odbranio penal, ali oba puta zaradio žuti karton zbog izletanja sa gol linije. Na gol je morao Aktug, koji je onda odbranio udarac sa bele tačke i doneo veliku radost svom timu.

 

 

1. Marko Dmitrović

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Srpski reprezentativac na golu Eibara napravio je jednu od najneverovatnijih odbrana ove godine. Pravu bombu ka njegovom kolu uputio je Uroš Račić, ali je Dmitrović čudesno sačuvao svoju mrežu, zbog čega je na kraju meča dobio i čestitke samog Račića.

Uživajte u najboljoj intervenciji 2020. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading