(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) STRAVA I UŽAŠ! Horor povreda Van Dajka, DVOSTRUKI prelom kolena, ali i BRUTALAN start Sanoga obeležili 2020!

Autor:

Sport

03.01.2021

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije za one sa slabim stomakom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Štoper Liverpula napušta teren protiv Evertona zbog povrede

Uobičajena praksa je da se na kraju godine podsećamo momenata koji su je obeležili, a u 2020. godini viđeno je nekoliko povreda koje su šokirale fudbalski svet.

Među njima izdvaja se nekoliko najbrutalnijih, kao što je prelom kolena Muse Vagea, momka koji je na pozajmici u PAOK-u iz Barselone, zatim dvostruki prelom noge Santjaga Ariasa, desnog beka Kolumbije, kao i kidanje ligamenata defanzivca Liverpula Virdžila van Dajka u "Mersesajd" derbiju protiv Evertona.

Što se tiče domaćih terena, ostaće upamćen surov start veziste Crvene zvezde Sekua Sanoga koji je povredio kapitena Čukaričkog Marka Docića na superligaškom duelu na Banovom Brdu.

No, krenimo redom.

Nedavno odigran solunski derbi između Arisa i PAOK-a ostao je u senci trenutka kada je Vage kolenom udario u stativu. On je u pokušaju da spreči gol doživeo stravičan prelom, usled čega mu je ugrožena i dalja fudbalska karijera, a kako je to izgledalo možete pogledati u videu.

Santijago Arisa, bek Kolumbije i Bajer Leverkuzena, povredio se u duelu sa Venecuelom, a taj momenat obišao je planetu.

Arias je bio u duelu sa Maćisom, a kada je uklizao došlo je do preloma noge na čak dva mesta. Interesantno je da je glavni arbitar meča najpre isključio Venecuelanca, ali je nakon konsultovanja VAR tehnologije ustanovljeno da se reprezentativac Kolumbije sam povredio.

Nije ni čudo što važi pravilo da su takve povrede najtežeg tipa.

Još jedan užasan prizor viđen je u premijerligaškom klasiku Everton - Liverpul, kada je golman "karamela" Pikford brutalno srušio Van Dajka nanevši mu povredu ligamenata zbog koje će propustiti gotovo celu sezonu 2020/2021. Ovaj detalj izazvao je bes kod navijača šampiona Engleske, a Pikford je dobio na hiljade pretnji, uključujući i one smrću.

Što se tiče superligaških terena, svakako da će ljubiteljima fudbala dugo ostati u sećanju start Sanoga nad Docićem u okviru duela 7. kola tekuće sezone kada je Crvena zvezda nadigrala Čukarički sa 3:1.

Pri rezultatu 0:3, bez ikakve potrebe Senegalac je izuzetno neoprezno startovao na kapitena "brđana" koji je teren napustio u teškim bolovima, a odmah je prebačen na VMA.

Takođe, viđen je i veliki propust sudije koji je Sanogu pokazao samo žuti karton. Taj trenutak možete videti na snimku od 3:29.

Šta reći na kraju posle ovakvih scena, osim "bilo, ne ponovilo se".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading