(VIDEO) ZASTAJE DAH! Ronaldo, Vidal ili Toliso? Kakve BOMBETINE, ovo je NAJLEPŠI gol u 2020. godini!

Autor:

Sport

01.01.2021

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majstorije po kojima će se 2020. godina dugo pamtiti.

RepublikaFoto: twitter.com/Jason Davis
Slavlje Vidala sa saigračima iz reprezentacije Čilea

Iza nas je turbulentna 2020. godina koju je obeležila pandemija koronavirusa. Usled nje, došlo je do dvomesečnog prekida u šampionatima širom sveta (igralo se u tek nekoliko fudbalski "egzotičnih" država poput Belorusije), ali i pomeranja događaja godine, Evropskog prvenstva za leto 2021.

Ipak, fudbalski sladokusci imali su priliku da uživaju u sjajnim golovima, a za vas smo izdvojili tri "lepotice" po kojima će 2020. godina ostati upamćena.

Vidalova "bomba"

Utisak je da je najlepši gol delo veziste Intera Artura Vidala koji je na meču južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal bio strelac prave "bombe" sa distance protiv Perua.

CR7 "raketa"

Sjajan pogodak postigao je i jedan od najboljih igrača svih vremena Kristijano Ronaldo u okršaju sa Lionom u nokaut fazi Lige šampiona za sezonu 2019/2020. Portugalac je prihvatio loptu nadomak kaznenog prostora francuskog tima, a potom je uputio pravu "raketu" koja je zadivila Stari kontinent.

Majstorija Tolisa

U našem izboru, treće mesto zauzeo je vezni igrač prvaka Evrope, minhenskog Bajerna, Korentin Toliso. On je u ubedljivom trijumfu Bavaraca nad "jorgandžijama" u grupnoj fazi savladao golmana španskog tima snažnim i milimetarski preciznim šutem sa gotovo 30 metara.

Gol možete pogledati od 0:37 u videu.

Na ovu temu, FIFA tradicionalno dodeljuje nagradu Ferenc Puškaš, a ove godine u najužem izboru su Son (Totenhem), Suarez (dok je nosio dres Barselone), i njegov zemljak De Arasketa (Flamengo).

Korejski napadač je dobio priznanje za fenomenalan solo-prodor koji je izveo na utakmici Premijer lige protiv Barnlija kada je sa loptom pretrčao praktično ceo teren i matirao protivničkog čuvara mreže.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading