TOŠIĆ: Reprezentacija oduvek imala neizmerno veliku podršku Slaviše Kokeze, kvalifikacije za Mundijal dočekati u pozitivnom ambijentu!

Autor:

Sport

19.12.2020

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši reprezentativac Srbije Duško Tošić pružio je podršku FSS-u.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Tošić

Posle eliminacije od Škotske u baražu za EURO, neophodno je kvalifikacije za Mundijal u Kataru dočekati sa pozitivnim ambijentom u javnosti i punom podrškom reprezentaciji, novom selektoru i Fudbalskom savezu, izjavio je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Iskusni defanzivac dodaje kako je siguran da će Savez i predsednik Slaviša Kokeza učiniti sve što je do njih da se Srbija ponovo nađe na velikom takmičenju.

- Na osnovu ličnog iskustva tvrdim da je Savez uvek bio maksimalno angažovan oko reprezentacije i uvek smo imali neizmerno veliku podršku predsednika Kokeze i njegovih saradnika - rekao je Tošić.

Doskorašnji fudbaler kineskog Gvandžua R.F. ističe da će kvalifikacije sigurno da budu teške.

- Portugalija je za mene najbolja evropska selekcija i, iskreno, čudo bi bilo da ne osvoje prvo mesto. Naravno, to ne znači da u kvalifikacije možemo da uđemo sa manjkom ambicija. Prvo mesto mora da bude želja i ambicija, a drugo realnost koja ni u jednom momentu ne sme da se dovede u pitanje. Sigurno smo bolji od svih ostalih reprezentaija u grupi - ističe Tošić, koji je bio deo tima Srbije na Mundijalu u Rusiji.

Škotska je prošla, ali nije zaboravljena. I dalje je bolna tema koja je u javnosti bila povod za različite rekacije sa svih strana.

- Izgubili smo na baš težak način… Nije mi bilo lako zbog poraza. Niko nije kriv osim igrača i siguran sam da je njima bilo najteže. Baš mi je bilo krivo zbog momaka. Mogu da zamislim samo kako su se osećali. Ogroman je bio značaj meča.

RepublikaFoto: Starsport

Nije toliko za poređenje, ali nešto slično se na terenu dogodilo i u u onom susretu protiv Gruzije, poslednjem u kvalifikacijama za SP u Rusiji podseća Tošić.

- Škotska nas je taktički “pročitala”. Stajali su bolje na terenu, zatvorili su Tadića i Mitrovića, kasno smo se probudili. Da smo u većini utakmice imali igru kao u poslednjih 15 minuta mislim da bismo sad razgovarali o Evropskom prvenstvu. Velika žal, ali to je prošlo. Škoti su iza nas, okrećemo se kvalifikacijama za SP i Kataru. Mora se gledati napred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading