"DELIJE", MIRNO SPAVAJTE: Terzić bez okolišanja - ko ostaje, ko odlazi, o smanjenju plata, selektoru i Kataiju...

Autor:

Sport

18.12.2020

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdan Terzić je govorio o gorućim temama u crveno-belom taboru i otkrio šta su planovi za zimski prelazni rok, što navijače najviše zanima. Funkcioner crveno-belih je takođe obelodanio da će uprkos sjajnoj godini koja je iza šampiona Srbije, plate igrača biti smanjene.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić

Generalni direktor je opširno govorio o mladim igračima.

- Svi forume i navijače koji se pitaju zašto prodajemo mlade igrače. Tržište ceni samo mlade igrače sa ovih prostora. Njihova percepcija je da kvalitetan igrač ne igra u Srbiji, ako ima više od 24 godine. Ostvarujemo veliki procenat prihoda od transfera, pa ne možemo da računamo da ćemo zaraditi od fudbalera od 25-26 godina- otkrio je Terzić.

Terzić je zadovoljan ulaskom mladih fudbalera u prvi tim.

- Promovisali smo sedam mladih igrača, na šta smo ponosni. Dejan Stanković je dete Crvene zvezde i prepoznao je šta je bitno klubu. Moralo da forsiramo mlade igrače, uz balans sa onima koji donose kvalitet. Osim sedmorice fudbalera koji su igrali, očekujemo da se u januaru priključe još trojica fudbalera! To su Bačanin, Odada i Stanković, pa ćemo imati deset mladih igrača- rekao je Zvezdan Terzić.

Crveno-beli će uskoro potpisati ugovor sa jednim od najboljih igrača u finišu jeseni.

RepublikaFoto: Starsport

- Sigurno potpisujemo ugovor sa Milunovićem. On se nametnuo kao lider i sigurno ostaje u Crvenoj zvezdi!

- Neka mirno spava zvezdaška javnost- rekao je Zvezdan Terzić o potencijalnim odlascima nekih od starijih igrača u klubu.

- Ja mislim, ali ne mogu da tvrdim, da niko od mladih igrača neće napustiti Crvenu zvezdu u januarskom prelaznom roku. Verujem da će oni veću vrednost imati narednog leta, kada odigraju još jednu polusezonu- istakao je generalni direktor.

Onda je govorio o korona krizi i kako je ona uticala na poslovanje kluba sa Marakane.

 

- Smanjićemo plate igračima. Nismo izuzetak u odnosu na ostale klubove. Prvo smo smanjili plate članovima uprave, da bismo ličnim primerom pokazali kako se treba ponašati. Prepolovili smo plate do narednog leta. Prihvatamo to kao neminovnost. Još u martu meseca smo pričali sa igračima da ćemo uskoro sesti i razgovarati o smanjenju plata. Kad je bilo novca, većini igrača smo povećali ugovore, sada kad nema... Svi delimo sudbinu Crvene zvezde! Pare moramo sami da napravimo, kad ih zaradimo onda ih podelimo- otkrio je Terzić.

Potom je govorio o selektorskom mestu koje je upražnjeno...

- Piksi je veliko ime, on je obeležio istoriju Crvene zvezde. Bilo kakav komentar na štetu Dragana Stojkovića nije primeren. Ne može Piksi da traži našu podršku da bude selektor, jer mi ne možemo da utičemo na izbor novog selektora. O svima želimo sve najbolje i mislimo im sve najbolje, ali nismo adresa za davanje zvanične podrške- otkrio je Terzić.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com

Generalni direktor crveno-belih je demantovao novinske natpise o ulasku u košarkaški klub ljudi iz fudbalske uprave.

- Smatram da se ne treba mešati u ono što ne znate da radite. Ali, fudbalski klub Crvena zvezda je tu da pomogne svim klubovima, kako košarkaškom tako i ostalima iz Zvezdine porodice.

A onda je otkrio i kada se očekuje povratak Kataija.

- Očekujem da se Aleksandar Katai pojavi već na početku priprema za prolećni deo sezone- rekao je Zvezdan Terzić o zdravstvenim problemima koje ima Zvezdin vezista.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading