DUŠAN ĐOKIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: Gol Didi i Milanu najdraži i istorijski u mojoj karijeri, dali smo više od maksimuma pred krcatom Marakanom protiv budućeg prvaka Evrope!

Autor:

Sport

15.12.2020

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda će u šesnestini finala Lige Evrope igrati protiv italijanskog velikana Milana i to će biti treći dvomeč nekadašnjih prvaka Evrope kroz istoriju. Prvi je bio 1988. koji se pamti po čuvenoj magli, dok se drugi dogodio 2006. u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Revanš utakmicu na Marakani posebno pamti i Dušan Đokić (40) koji je postigao gol i savladao legendarnog Didu, ali to nije bilo dovoljno da se izbaci budući vladar Starog kontinenta. Nekadašnji napadač crveno-belih prisetio se duela sa četom Karla Anćelotija u razgovoru za Srpski telegraf i otkrio nam je kakve uspomene nosi iz tih vrelih dana u avgustu.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Đokić je bio strelac gola protiv jednog najjačih timova u istoriji fudbala

* Prva utakmica u Milanu, završena je samo sa golom prednosti za domaćina, kakvo Vam je sećanje na taj susret u Italiji? 

- U prvoj utakmici je ekipa Milana bila puno bolja od nas i zasluženo pobedila. Ipak imali smo nadu za revanš pred našim navijačima i krcatom Marakanom . 

* Dolazimo do revanša na Marakani i Vašeg gola u Didinoj mreži, nažalost samo kao počasni pogodak, kada govorimo o meču, da li Vam je to omiljeni gol u karijeri, ipak ste ga dali budućem prvaku Evrope?

- Definitivno gol protiv Milana je obeležio moju karijeru. Protiv tadašnje ekipe Milana , možda u dve najbolje ekipe u njihovoj istoriji dali smo svoj maksimum koji nije bio dovoljan u to vreme da bismo prošli dalje. 

* Igrali ste protiv Kake, Pirla, Sedorfa,Inzagija, Kafua, Kostakurte, prava noćna mora pod Anćelotijem, i niste mogli više od dve borbene utakmice?

- U drugoj utakmici smo odigrali i više nego što smo mogli što se tiče želje i truda i nismo uspeli , ispostaviće se kasnije protiv najbolje ekipe u Evropi u tom trenutku. 

RepublikaFoto: Starsport
Duel Đokića i kapitena Milana Kostakurte

* Neko kaže da je posle Barselone i dolaska Maradone tada protiv Milana bilo najviše ljudi na Marakani. Postoji li neka anegdota sa te utakmice koju pamtite? Dobili ste aplauze celog stadiona, jeste li razmenili dres sa nekim?

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Đokić u prodoru protiv Kafua i Ambrosinija

- Zasluženo smo pozdravljeni od naših navijača koji su nam davali neverovatnu podršku tokom celog meča. Naravno čuvam uspomene Gatuza i Pirla , njihove dresove , i rado se setim te istorijske utakmice.

* Kako gledate na svoju Crvenu zvezdu u poslednje četiri godine, prvo Miloje, sada Deki, deluje da se granica uspeha samo diže i diže?

- Crvena zvezda je veliki klub sa ogromnim brojem navijača i zasluženo je na mestu na kojem je i u Evropi i u našem prvenstvu. Sa Milojevićem je ispisana jedna istorija i svaka čast na svemu urađenom, sa Stankovićem je krenulo novo poglavlje koje ide u dobrom smeru.

Dušan Đokić je u dresu Crvene zvezde odigrao 37 utakmica i postigao 22 gola

* Dejan Stanković je igrao u Italiji 15 godina, stručni štab mu čine Italijani. Šta je potrebno za iznenađenje protiv ovog Milana?

- Dejan Stanković sigurno najbolje zna kako i šta treba uraditi protiv Milana , trener koji kao igrač ima i pobede i poraze u duelima u Italiji.

Dušan Đokić: Danas sam napravio jedan korak više u svojoj trenerskoj karijeri!

* Dugo ste već trener, ostvarili ste veliki uspeh sa ekipom Mladosti iz Omoljice, kakvi su dalji planovi?

- Što se mene tiče , sa ekipom Mladosti smo završili na prvom mestu u četvrtoj ligi , ja sam danas preuzeo ekipu iz treće lige Vojvodine , Borac iz Sakula i napravio jedan korak više u svojoj trenerskoj karijeri - zaključio je Dušan Đokić razgovor za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading