SKANDAL: Lebron nagrađen za rušenje Trampa!

Autor: Marija Stefanović

Sport

12.12.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralju se isplatio politički angažman! Američki magazin Tajm izabrao je Lebrona Džejmsa (36) za sportistu godine, ali ne zbog toga što je osvojio titulu sa LA Lejkersima već zbog rušenja dosadašnjeg predsednika Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron Džejms

On je aktivno podržavao pokret Životi crnaca su bitni i vodio otvoreni rat protiv predsednika Amerike. Kralj nije birao način kako da napadne Trampa, pa je čak osnovao i neprofitabilnu organizaciju Više od glasa, koja je imala zadatak da aktivira ljude da izađu na izbore u Americi, a koji su održani u novembru.

Ovoj organizaciji se priključio veliki broj sportista, zabavljača i medijskih ličnosti, koji su se zalagali da Džo Bajden pobedi na izborima.

Takođe, Džejms je podsticao i pratioce na društvenoj mreži Tviter, kojih ima čak 48 miliona, da izađu na izbore i glasaju za Bajdena. On je sebe prikazivao na bilbordu na kom je pisalo: "Glasaj ili umri." Imajući sve ovo u vidu, ne čudi što list ne krije da je krilni centar nagrađen zbog svojih političkih nastupa. Naprotiv, u obrazloženju stoji da je baš to razlog, a ne to što je godinama najbolji košarkaš NBA lige.

RepublikaFoto: AP/Evan Vucci

- Ova godina bila je uticajna na terenu i van njega, a Lebron se posebno istakao po aktivizmu. On je napravio veliki korak i bol i bes zbog raznih nepravdi usmeravao na akcije. Podstaknut pandemijom koja je oduzela živote i obojenih građana, takođe i policijskim ubistvima nenaoružanih Afroamerikanaca, on se redovno izjašnjavao protiv rasne nepravde. Njemu su se pridružili i ostali sportisti, teniske zvezde i vozači trkačkih automobila - stoji u objašnjenju Tajma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading