Atalantin džoker izbacio Tadićev Ajaks iz LŠ, PETARDA PSŽ-a i remi Liverpula!

Autor:

Sport

09.12.2020

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Atalante su savladali ekipu Ajaksa minimalnim rezultatom i tako se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona, dok je Liverpul remizirao sa Midtjilandom 1:1 u meču bez rezultatskog značaja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ajaks - Atalanta

Velika borba se vodila na sredini terena između Ajaksa i Atalante, ali pred golovima nije bilo previše uzbuđenja.

Oba tima si igrala izuzetno oprezno, niko nije želeo da napravi grešku. Verovali ili ne za 45 minuta videli smo tek jedan šut u okvir gola, koji nije bio nimalo opasan.

U drugom poluvremenu je Atalanta krenula ofanzivnije, ali ključni momenat se desio tek u 78. minutu. Gravenberh je dobio drugi žuti karton i Ajaks je ostao sa desetoricom. A, onda Zapata izlazi iz igre, a menja ga Luis Mjuriel koji je ušao i postigao gol vredan prolaska u dalju fazu takmičenja...

Liverpul je već bio završio svoj posao u grupi D, dok je Mitjilend izgubio sve šanse čak i za LE, pa se u Danskoj da se igralo samo za prestiž.

Otpisani Midjiland uspeo da otkine bod Liverpulu odigravši 1:1 u meču u kome je rekord Stivena Džerarda oborio Mohamed Salah.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Upravo je Egipćanin već u prvom minutu doveo lidera grupe D u vođstvo nakon sjajnog trka posle presečene lopte, ali je Aleksander Šolc sa penala u poravnao rezultat.

Isti fudbaler je u 77. postigao još jedan gol, ali je ovaj put pogodak bio poništen zbog ofsajda.

Mogao je Liverpul u 90. minutu do celog plena, ali je gol Minamina poništen zbog igranja rukom.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Pari Sen Žermen je demonstrirao nadmoć nad Bašakšehirom 5:1 posle skandala koji je odložio ovaj meč za nešto manje od 24 sata.

Nejmar je čekao samo sedam minuta danas da se upiše u strelce, igrao se 21. minut utakmice, prava majstorija Brazilca, prvo protura loptu kroz noge, a onda plasira loptu u suprotan ugao - 1:0.

U 38. minutu meča novi gol u mreži Turaka, Nejmar je tražio loptu u kontri, dobio je od Mbapea, i pogodio uz male probleme, malo je falilo da golman gostiju odbrani ovaj udarac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Do kraja poluvremena Mbape iz penala uspeva da povisi na 3:0.

U nastavku, već u 50. minutu het-trik Nejmara, fantastično je odradio posao, sa leve strane je ušao u sredinu, nakon duplog pasa se namestio i pogodio za 4:0.

Gosti su smanjili na 4:1 u 57. minutu, Topal je bio strelac nakon karambola u kaznenom prostoru, imali su igrači Bašakšehira dosta sreće u ovoj situaciji.

Izuzetno raspoloženi Nejmar je povukao novu kontru domaćih u 62. minutu, dodao do Di Marije, ovaj do Mbapea koji je imao prazan gol za konačnih 5:1.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading