ISPLIVALO: Legendarnom Figu nudili 8.000.000 evra, pa se UGASILI posle pet godina!

Autor:

Sport

07.12.2020

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procureli detalji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Figo i Di Stefano

Legendarni Portugalac Luis Figo pregovarao je 2005. godine sa Jurijem Belousom oko prelaska u FK Moskvu, otkrio je bivši predsednik tog kluba.

- Priča o Figu nije bila šala. Ja sam vodio te pregovore, ponuda mu je bila jasno predočena, do poslednjeg detalja. Sponzori kluba su bili spremni da ulože novac u taj projekat. Ponudio sam Figu 8.000.000 evra godišnje! Dugo je razmišljao, mislim da je imao više besanih noći, pošto je na kraju lično došao u Moskvu da nam kaže „ne“, a onda je za 2.000.000 prešao u Inter - prisetio se Belous.

Tim iz prestonice Rusije želeo je i Argentinca Anhela Di Mariju koji je iz Rosarija preneo u Benfiku.

- Išao sam zbog njega u Toronto na Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, ali on je u poslednjem trenutku otkazao nastup. Borili smo se za njega, ipak izabrao je Benfiku. Zašto? Prvo, mi smo nudili 6.000.000 evra za Di Mariju, a Portugalci dva više. Drugo, velika je razlika: u Moskvi je hladno, nije želeo ovamo, izabrao je zemlju u kojoj je uvek sunce - dodao je Belous.

Podsetimo, FK Moskva se takmičila u vrhu ruskog fudbala od 2004-2010. godine, a nakon sedam godina ponovo je obnovljena i takmiči se u tamošnjoj zonskoj ligi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading