TRESE SE HRVATSKA: Mamić PONOVO pred sudom!

Autor:

Sport

06.12.2020

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski Vrhovni sud zakazao je javnu sednicu u slučaju Zdravka Mamića i ostalih osuđenih nepravosnažno za navodno izvlačenje novca iz zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo.

Zdravko Mamić

Prema javno dostupnim podacima, o žalbama na presudu kojom je Mamić kažnjen sa šest i po godina zatvora Vrhovni sud raspravljaće 27. i 28. januara iduće godine.

Nije isključeno da će Mamić, koji trenutno živi u BiH i čije državljanstvo takođe ima, tražiti da javnu sednicu prati putem video-linka.

Pune dve i po godine od izricanja nepravosnažne presude u Županijskom sudu u Osijeku, uoči koje je Mamić pobegao, mogli bismo dobiti rasplet ovog procesa, navodi hrvatski portal Telegram.hr.

Doduše, Vrhovni sud Hrvatske može prvostepenu presudu potvrditi, te povećati ili smanjiti kaznu, ali je može i ukinuti i vratiti na ponovno suđenje.

Prema presudi, iz Dinama je izvučeno 116 miliona kuna (oko 16 miliona evra), a uz Zdravka Mamića, osuđeni su i njegov brat Zoran Mamić (4 godine i 11 meseci), Damir Vrbanović, bivši izvršni direktor Dinama (tri godine zatvora), i Milan Pernar, poreznik iz Sesveta (4 godine i dva meseca).

Najveći deo novca, gotovo 80 miliona kuna, izvučen je, prema nepravosnažnoj sudskoj odluci, preko lažnih aneksa ugovorima o podeli transfernog obeštećenja tadašnjih Dinamovih igrača Luke Modrića i Dejana Lovrena. Zoran Mamić i Milan Pernar proglašeni su krivim za utaju poreza, što je obuhvatala druga tačka optužnice.

 

U međuvremenu je na Županijskom sudu u Osijeku već četiri puta zbog zaraze korona virusom odložen početak drugog suđenja Mamiću i ostalima koji se terete za izvlačenje još gotovo 161 miliona kuna iz Dinama (oko 23 miliona evra).

Novac se, prema sumnjama USKOK-a, najviše isplaćivao iz ugovora fudbalera i to preko fiktivnih faktura za navodne usluge posredovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading