PONOS SRPSKOG SPORTA: Matić, Kolarov, Nedović i Jović UJEDINJENI ZA MALU MINJU!

Autor:

Sport

04.12.2020

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema humanitarne akcije u kojoj srpski fudbaler Nemanja Matić nije učestvovao, a sada se pojavila informacija da je maloj Minji Matić uplatio više od milion dinara!

RepublikaFoto: Budi human
Minja Matić

Tačnije, 1.2 miliona dinara, što je nešto više od 10.000 evra. Takođe, kapiten reprezentacije Srbije je uplatio istu sumu.

Nedugo potom, pojavila se informacija i da je srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović uplatio 240.000 dinara za malu Minju, dok je Luka Jović uplatio 236.000 dinara.

Minja je rođena 6.10.2019. godine, a nakon što su roditelji primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć.

Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

Minji je potreban za iskašljavanje, ortopedska pomagala, fizikalna terapija, kao i troškovi smeštaja i puta radi odlaska na lečenje u inostranstvo. Verujemo da će ljudi dobre volje i velikog srca pomoći u prikupljanju sredstava za lek i lečenje.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030! Pomozimo Minji!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading