U VELIKIM PROBLEMIMA: Stanojević na mukama pred Čuku!

Autor:

Sport

04.12.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da ima problema sa sastavom pošto ne može da računa na trojicu napadača.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević

On je izjavio i da njegova ekipa igra dobro u poslednje vreme i da mora da bude spremna na sve u predstojećoj utakmici protiv Čukaričkog u Superligi Srbije.

Fudbaleri Partizana igraju u subotu 5. decembra od 16 časova na svom terenu protiv Čukaričkog, utakmicu 17. kola Super lige Srbije.

- Igramo u poslednje vreme dobro, u dobrom smo raspoloženju. Imamo za protivnika izuzetnu ekipu koja je stabilna u gornjem delu tabele i bori se za Evropu. Biće neizvesna utakmica - rekao je Stanojević.

Stanojević ne može da računa na trojicu napadača, pošto je Filip Holender zaražen koronavirusom, Žan Kristof Bajbek još nije spreman posle povrede, dok je povređen Lazar Marković.

- To je problem pošto su nam tri napadača povređena. Bajbek se priključio ekipi i počeo da trenira, videćemo kada će da bude spreman. Lazar nije spreman. Tri napadača su van stroja, tu smo malo u problemu, ali ko god da igra nije problem, imamo uvek rešenje - naveo je Stanojević.

- Možete da imate pet, šest povređenih igrača, imamo veliki fond, nego je problem što je sve na istoj poziciji. Stvarno je to problem, napravili smo sinhronizaciju između njih, ali preguraćemo ovu godinu nekako - dodao je trener crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Neće ga biti protiv Čukaričkog... Filip Holender

Govoreći o Bajbeku, trener je rekao da je Francuz "zdravstveno na 90 odsto, ali da je spremnost relativna". Bajbek neće biti u konkurenciji za tim, ali je Stanojević rekao da se nada da bi napadač mogao da bude spreman za duel sa Voždovcem u sledećem kolu.

Upitan o 19-godišnjem Nikoli Štuliću, Stanojević je rekao da je on još mlad, da mora da se dokaže na treningu i pokaže da je spreman da nosi igru Partizana u napadu.

Govoreći o Sejdubi Sumi, Stanojević je podsetio je da je on imao nezgodnu povredu oka i naveo da nije siguran da Gvinejac može da izdrži veći deo utakmice.

- Da se nije desio Holender znao bih tim, ali još ćemo odlučiti - dodao je on.

Partizan je nanizao pet pobeda uz jedan primljen gol, a Stanojević je rekao da je zadovoljan.

- Bilo je bitno da protivnici nisu stvarali šanse, a i menjali smo pojedine igrače. Prihvataju polako ono što ja želim, stabilniji smo, ne samo poslednja četvorka ekipe nego i ostali - dodao je on.

RepublikaFoto: Starsport
U špicu napada od starta... Takuma Asano

Govoreći o predstojećoj utakmici, Stanojević je rekao da dobro poznaje trenera Čukaričkog Dušana Đorđevića, sa kojim je svojevremeno igrao u Obiliću.

- Pratim njegov rad, znam sve o njemu. On unosi svoj stil. Izuzetno su konkretni, imaju vrlo ofanzivnu i direktnu napadačku liniju i lako dolaze u poslednjih 20 metara od gola - naveo je on.

Čukarički je bez poraza u poslednjih sedam utakmica, a novinare je zanimalo da Stanojević prokomentariše i to što na utakmici "brđana" golovi postižu u drugom poluvremenu.

- Voleo bih da postignemo u prvom delu. Biće neizvesna i intenzivna utakmica. Imaće i oni šanse, moramo da budemo spremni na sve. Oni su direktni i konkretni, mogu da postignu gol u svakom trenutku. Mi smo u dobroj formi, stabilni smo, videćemo - rekao je Stanojević.

Posle 16 kola Partizan je drugi na tabeli sa 35 bodova, a Čukarički na četvrtom mestu ima 29.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading