TUGA JE BLAGA REČ: Isplivao ŠOKANTAN DETALJ neposredno pred Maradoninu smrt!

Autor: M. S.

Sport

04.12.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planeta bruji o ovome.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Maradone u dresu Napolija

Fudbalski bog Dijego Maradona (60) u neljudskim uslovima dočekao je kraj života! On je 25. novembra preminuo od srčanog udara u smeštaju koji je daleko od luksuznog i koji nije bio prilagođen za osobu koja je imala tešku operaciju glave.

El Pibe je 11. novembra pušten na kućno lečenje nakon veoma ozbiljnog hirurškog zahvata, i to nije bila dobra odluka. Legendarni fudbaler nije imao svu potrebnu negu u prinudnom domu u San Andresu, blizu Buenos Ajresa, što je možda dovelo do kobnog ishoda.

RepublikaFoto:
Republika
Maradonin iznajmljeni dom

ZAKUP DO 31. JANUARA

Argentinski mediji otkrivaju da je on poslednje dane proveo u jednoj sobi, koja je bila adaptirana za njega jer nije mogao da se kreće. U toj prostoriji se samo nalazio jedan krevet i televizor. Posebno je zapanjujuće to što je Dijego koristio hemijski toalet iako slike pokazuju da je u kući postojalo namešteno kupatilo. U boljem stanju nije bio ni ostatak kuće. Kuhinjski elementi su bili dosta stari i u stanju raspadanja, ormari nisu imali vrata, dok je obična sijalica stajala na plafonu umesto lustera.

Pored toga, argentinski mediji ističu da ova kuća ima veliko dvorište i bazen, ali to nije bilo od velikog značaja za Dijega. Legendarni fudbaler je trebalo da boravi u ovom objektu do 31. januara, koliko je trajao zakup, koji su ugovorili njegova ćerka Jana i advokat Matijas Morla.

BEZ DEFIBRILATORA

Sve ovo se uklapa u priču od pre nekoliko dana Rodolfoa Bake, advokata medicinske sestre koja je brinula o Maradoni do poslednjeg dana, a koji je rekao da su uslovi za ovakvog pacijenta, koji je imao operaciju na mozgu nekoliko nedelja ranije, bili očajni.

- Dijego nije imao svoju kuću, u koju bi mogao da ode nakon izlaska iz bolnice. Tamo gde su ga odveli nije bilo dobro. To nije bilo mesto gde treba da se smesti osoba koja je imala tešku operaciju. U bilo kojoj drugoj kući Dijego bi danas bio živ. Shodno njegovom zdravstvenom stanju, on je pored sebe morao da ima defibrilator i bocu sa kiseonikom, a to nije bio slučaj - kazao je advokat.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading