PELE OČIMA NE VERUJE: Apsolutno FENOMENALNA VEST za Kristijana Ronalda!

Autor:

Sport

04.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijano sve bliže da postane najefikasniji u istoriji, uskoro prestiže Pelea, koji je na 767 golova, dok je Bikan na 805.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napadač Juventusa Kristijano Ronaldo

Kristijano Ronaldo (35) ne prestaje da pomera granice, a u pobedi Juventusa nad Dinamom iz Kijeva (3:0) u petom kolu Lige šampiona postigao je 750. gol u karijeri. Portugalac je na taj način došao na korak do legendarnog Pelea, koji je mrežu tresao 767 puta, a nije daleko i Josef Bikan, koji je postigao 805 pogodaka, pa je izgledno da će as crno-belih postati najubojitiji.

Da je Ronaldo zaslužio da bude najbolji svih vremena kada je učinak u pitanju, svedoče njegove brojke jer je golmane matirao iz svih raspoloživih oružja. Očekivano, najviše golova dao je desnom nogom, čak 482, slabijom levicom dao je 136, dok je skoro identičan broj golova postigao glavom (130). Ono što može da hrabri sve njegove pristalice jeste to što Kristijano ne namerava da stane.

MAGIČNIH 800

- Sledeća stanica je 800 golova. Hvala svim igračima i trenerima koji su mi pomogli da se domognem fantastičnog broja od 750 golova. To je 750 srećnih trenutaka i 750 osmeha na licima naših navijača. Hvala svim protivnicima koji su me naterali da radim više i više svakoga dana - poručio je Portugalac preko društvenih mreža.

Osim čime je postizao golove, jednako impresivan je način na koji je Ronaldo to radio. Golmane je čak 57 puta matirao direktno iz slobodnog udarca, dao je još 55 pogodaka udarcima izvan šesnaesterca i 509 unutar njega, dok je u 129 navrata realizovao najstrožu kaznu s bele tačke.

Pogađao je Portugalac za sve klubove u kojima je nastupao. Najviše za Real (450 golova), a slede Mančester junajted (118), reprezentacija (102), Juventus, u kojem je trenutno na 75 golova, dok je pet dao za Sporting na početku karijere.

KRALJ SVIH TAKMIČENJA

Ono što je poseban kuriozitet jeste da je Ronaldo bio precizan u svim takmičenjima u kojima je igrao. U španskoj Primeri dao je 311 golova, Ligi šampiona 132, Premijer ligi 84 i Seriji A 60 pogodaka. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dao je 31, a u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo gol manje. U španskom Kupu kralja tresao je mrežu 22 puta, 18 u međunarodnim prijateljskim susretima, dok je u engleskom FA kupu dao 13. Slede pogoci na Evropskom prvenstvu (9), Mundijalu i Svetskom klupskom prvenstvu po sedam, pet u Ligi nacija, četiri u Superkupu Španije i Liga kupu Engleske, a tri u portugalskoj ligi i dva u Kupu Portugala.

I to nije sve. Ronaldo je tresao i po dva puta mrežu u Superkupu Evrope, Kupu Italije, Kupu Konfederacija, a po jednom je pogađao i u italijanskom Superkupu i kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sve u svemu, alalvera, majstore!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading