ZEMLJOTRES: Kokeza zvao Vengera da preuzme Srbiju, Francuz mu EKSPRESNO odgovorio!

Autor:

Sport

02.12.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarnom menadžeru Arsenala, Arsenu Vengeru, predsednik FSS Slaviša Kokeza ponudio je mesto selektora reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arsen Venger

Predsednik FSS je preko posrednika stupio u kontakt sa 72-godišnjim fudbalskim stručnjakom, međutim, Francuz je ekspresno odbio ponudu, prenosi Informer.

Venger je poručio rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije da trenutno nije zainteresovan da preuzme Orlove.

Nema sumnje da je Kokeza dovođenjem velikog trenerskog imena hteo da učvrsti svoju poziciju na čelu srpskog fudbala, ali plan je propao.

Rukovodstvo FSS pokušava da po svaku cenu na mesto sekektora angažuje ozbiljno trenersko ime, kako bi se tenzije smirile.

- Kokezi se dopao predlog jednog od saradnika iz sportskog sektora da bude angažovan stranac na mestu selektora, ali je insistirao da to bude neko čiji bi dolazak izazvao divljenje javnosti. On ne bi žalio novac da dovede inostranog stručnjaka, ali isključivo nekog iz samog krema evropskog fudbala. Bio bi spreman da obori rekord kad je reč o selektorskoj plati, a dosad je u Srbiji najviše zarađivao pokojni Radomir Antić, koji je posle izborenog plasmana na SP 2010. dobio ugovor na 1,2 miliona evra godišnje - otkriva izvor Informera.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza

Na Kokezinu žalost, Venger je poručio da ne razmišlja o povratku na trenersku klupu.

- Venger se lepo izrazio o srpskim igračima i reprezentaciji, zna da imamo mlad i vrlo perspektivan tim, za koji veruje da mu je mesto na sledećem Mundijalu. Ipak, ljubazno je odbio da baš on pokuša da odvede "orlove" u Katar - dodaje isti izvor.

Fudbalski savez Srbije planira da do 15. decembra imenuje naslednika Ljubiše Tumbakovića, a vreme polako ističe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading