Šahtjor udario jedan šamar, Real okrenuo i drugi obraz - Nikolićeva Lokomotiva nemoćna protiv Salcburga!

Autor:

Sport

01.12.2020

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Šahtjora su ponovo šokirali Real Madrid sa 2:0, dok je Salcburg opravdao ulogu favorita protiv Lokomotive iz Moskve sa 3:1 u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Salcburg - Lokomotiva

Pao je bedem Marka Nikolića u 28. minutu. Konstantno je napadao austrijski tim i iz trećeg pokušaja je mrežu zatresao Mergim Beriša. Trajala je pauza nekoliko minuta jer se gledao VAR. Međutim, procenjeno je da je Beriša bio u dozvoljenoj poziciji.

Lokomotiva je imala dve ozbiljne prilike koje nije iskoristila, najpre je Murilo šutirao, a Ramaljo spasio pogodak na gol-liniji, a onda nakon desetak sekundi je i Ze Luis tukao, a Cican Stanković odbranio.

Odmah je stigla kazna. Prelep pas iz prve Koite za Berišu, a on lako rešava situaciju jedan na jedan.

Mirančuk je vratio nadu Moskovljanima u 79. minutu sa penala, ali je Adejemi stavio tačku na meč.

Sada je Murilo izgubio loptu na sredini terena, onda je Adejemi povukao kontru, dobro ga je pokrio Ćorluka, ali je fudbaler Salcburga ipak šutirao i savladao Giljermea za konačan rezultat.

Austrijski prvak je tako preskočio tim Marka Nikolića na tabeli i kolo pre kraja ima bod više i lakši posao u poslednoj rundi.

Salcburg će kroz nedelju dana dočekati Atletiko Madrid na svom stadionu, dok će Lokomotiva ići na noge aktuelnom prvaku Evrope, Bajernu u Minhen.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

U Ukrajini su mreže mirovale u prvom poluvremenu uprkos napadima Reala, a onda je usledlo otrežnjenje za Zidanov tim. Real je dominirao u prvom poluvremenu, propustio nekoliko dobrih šansi preko Markosa Asensija, ali se u nastavku raspao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U 57 . minutu Šahtjor je poveo. Real je napadao, a Šahtjor poveo posle jednog od retkih napada. Dentinjo je iskoristio veliki propust Rafaela Varana.

Solomon je iz nove kontre Ukrajinaca postavio konačan rezultat u 82. minutu.

Šahtjor je po drugi put slomio tim Zinedina Zidana, još ubedljivije nego u Madridu (3:2) i jako je blizu da ode u osminu finala elitnog takmičenja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading