KAKO JE TO UOPŠTE MOGUĆE? Pretendent na Ligu šampiona PRED GAŠENJEM, klub DUŽAN MILIJARDU EVRA!

Autor:

Sport

01.12.2020

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste teško klubovima u doba pandemije prouzrokovane Kovidom, ali ovoliki dug znak je nečeg mnogo mračnijeg...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Atletika mogli bi uskoro da ostanu bez kluba...

Svojevremeni osvajač Lige šampiona i svakosezonski pretendent na taj tron nalazi se u velikim problemima.

Atletiko Madrid nekako je dužan milijardu evra!

Ovaj nivo dugovanja prosto je zapanjujuć, a računica zbunjuje još više kada se uzme u obzir da je čak i bez prisustva navijača na stadionima klub u proteklom periodu zaradio 48 miliona evra od prodaje dresova, 93 miliona od reklama i čak 147 miliona od TV prava!

Stvari postaju malo jasnije kada se uzme u obzir da je Atletiko platio Žoa Feliksa 140 miliona pre godinu dana, da ne pominjemo transfere poput Lemara, Ernandeza i ostalih.

Pored toga, Dijega "Čola" Simeona plaćaju najbolje od bilo kog drugog trenera na svetu, pa on zarađuje 49 miliona evra po sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najplaćeniji trener na svetu mogao bi uskoro da bude u potrazi za poslom...

Ovog leta stigao je i Luis Suarez, ali njegov transfer zavarava, pošto je plaćen samo sedam miliona, ali zarađuje ogromnih 210 hiljada evra nedeljno.

Nije ovo ništa novo u crveno-belo-plavom delu Madrida, pošto je klub posetila policija još davne 2000. godine, kada je tadašnji predsednik kluba Hesus Hil, poznatiji kao "Donald Tramp španskog fudbala", uhapšen i poslat u zatvor na tri i po godine.

Tada je Atletiko zbog dugovanja izbačen iz lige, a dok se peo nazad ka vrhu, izbegavao je plaćanje poreza, pa je dug od 46 miliona prerastao u 557 miliona do 2011. godine.

Što dublje ulazimo u analizu, to je očiglednije da Realovi gradski rivali troše pare kao pijani ujak koj je upravo osvojio lutriju.

Razbacivali su se novcem kod skoro svakog transfera, pa su čak i Radamela Falkaa platili 43 miliona u dobu kada to nije bilo normalno, pa su posle morali da prodaju Aguera kako im EUFA ne bi oduzela novac od osvajnja Lige Evrope.

Ništa bolje nisu poslovali ni kada su gradili sadašnji stadion "Vanda Metroplitano", pa su na njega potrošili više od 289 miliona.

- Kako su dopustili da ovoga dođe? - pitao je jedan navijač na Tviteru, pa je drugi pružio prilično tačnu analizu.

- Atletiko je u dugovima decenijama, samo je sada Kovid pogoršao situaciju. - istakao je on.

Nade ima, ali nije kao da nismo viđali ovakve tužne situacije širom sveta, pa bi dvomeč sa Bajernom u Ligi šampiona mogao da bude znatno bitniji od puke borbe za trofej.

 

Nadamo se da će se Atletiko izvući, pošto fudbal zaista ne bi bio isti bez Simeoneove lude čete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading