AJAKS JURI ČUDO NA "ENFILDU": Tadićevo KOPLJE preti Liverpulu!

Autor:

Sport

01.12.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imaju dosta kvalitetnih igrača, ali mi smo u finoj formi i moramo da zadržimo nivo dobrih igara, poručuje srpski reprezentativac.

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić

Koplje Dušana Tadića upereno je ka Liverpulu! Fudbaleri Ajaksa gostovaće večeras (21.00, Arena sport 1) na Enfildu i pokušati da naprave novo evropsko čudo da bi se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona. Stanje u D grupi posle četiri kola ide u prilog Englezima. Imaju devet bodova, dva više od Ajaksa i Atalante, a u poslednjem kolu gostuju otpisanom Mitjilandu. Zbog toga je za Tadića i holandsku dečurliju računica jasna - pobeda im otvara vrata osmine finala.

- Liverpul ima dosta kvalitetnih igrača na raspolaganju, pa moramo da budemo oprezni. Igrali smo veoma dobro u tri od prethodne četiri utakmice i važno je da zadržimo kontinuitet i momentum, koji je na našoj strani - izjavio je Tadić.

Interesantno je da klub iz Amsterdama ne zna za poraz na tlu Engleske u poslednjih pet mečeva u Ligi šampiona (pobeda i četiri remija), a pamti se prošlosezonski remi u kiši golova sa Čelsijem (4:4). Pre dve godine Ajaks su sekunde delile od finala Lige šampiona protiv Liverpula, ali je bolji bio Totenhem. Tadić smatra da je još rano da se taj tim holandskog prvaka uporedi sa podmlađenim sastavom koji je trenutno na okupu.

- Rano je još za poređenja sa ekipom od pre dve sezone. Tada smo bili baš stabilni. Činili smo da naši rivali budu umorni i nervozni. Sada to moramo ponovo da uradimo - poručio je Tadić.

Liverpul je u padu forme. Ekipa Jirgena Klopa ima jedan trijumf u prethodne četiri utakmice, a u prošlom kolu poražena je na Enfildu od Atalante.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading