(FOTO) Maradonin POSLEDNJI DRES završio kod Srbina!

Autor:

Sport

27.11.2020

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je da je Argentinac voleo naš narod.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Maradonin potpis

Dijego Maradona voleo je Srbe, pa ne čudi da je dres u kojem se oprostio od fudbala na Bombonjeri 10. novembra 2001. završio kod našeg čoveka. Neprocenjiv trofej nalazi se u rukama poznatog srpskog fizioterapeuta Borisa Vrhovca, koji u razgovoru za Srpski telegraf otkriva kako je dres stigao u njegovu bogatu kolekciju u kojoj predstavlja najvredniji eksponat.

- Sa Dijegom me je upoznao Bora Milutinović u Kataru 2005. na otvaranju akademije Aspire. Kada mu je Bora rekao da sam lud za njim, Maradona mi je skočio u zagrljaj kao da se znamo 20 godina. Sve mi je ispalo iz ruku, počeo sam da plačem. Tada smo se slikali. Treći i poslednji put smo se videli kada je bio trener El Vasela. Tada mi je dao dres. Poljubio me je i rekao mi da ću ja dres bolje čuvati nego on jer će ga on sigurno negde izgubiti. Opet sam počeo da plačem kao kiša. I sad mi je teško, otišao mi je veliki prijatelj. Puno je voleo nas Srbe, pre svega Novaka Đokovića i Emira Kusturicu - rekao je Vrhovac za naš list.

Foto: Privatna arhiva
Dres legendarnog Argentinca

Boris kaže da ga za Maradonu i dres veže mnogo lepih uspomena, a upravo zahvaljujući njemu je uspeo da prenese sve stvari kada se selio iz Katara u Banjaluku.

- Stjuardese mi nisu dale da unesem pet ranaca sa svim stvarima kao ručni prtljag, ali, na svu sreću, pojavio se pilot. I to čovek rodom iz nekog sela pored Napulja. Nije mogao da veruje šta nosim u torbi. Izvadio sam Maradonin potpisan dres, a on je počeo da plače. Ljubio je dres u grb, pa u potpis. Rekao mi je da sve rančeve unesem u kokpit. Kopilot i stjuardese nas gledaju u neverici, ja unosim kofere, a pilot jeca kao dete - pričao je poznati fizioterapeut.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading