PRST U OKO ENGLEZIMA: Sudija LEGENDARNOG meča GRMI - drago mi je što sam PRIZNAO gol Maradone!

Autor:

Sport

27.11.2020

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešio da progovori.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona sa "zlatnom boginjom" na Svetskom prvenstvu 1986. godine

Sudija iz Tunisa Ali Bin Naser, koji je sudio legendarno četvrtfinale Svetskog prvenstva 1986. godine između Argentine i Engleske, izjavio je da je ponosan što je bio deo velikog spektakla pred 115 hiljada gledalaca na stadionu "Asteka".

On je dodao da mu je to bio vrhunac karijere, a naročito mu je drago što je postao deo istorije.

Maradona je četiri minuta posle "božije ruke" promešao englesku odbranu za novi pogodak Argentinaca, a sudiji je drago što ga je priznao.

– Uzeo je loptu na sredini terena, pažljivo sam ga pratio. Kada sudite nekome kao što je Maradona, ne možete da odvojite pogled sa njega. U tri navrata su pokušali da ga sruše, ali njegova želja za pobedom ga je vukla napred. Svaki put kad sam video da se pridigao, pustio sam ‘prednost’ sve dok nije došao do kaznenog prostora – rekao je sudija Ali Bin Naser za Bi-Bi-Si (BBC).

– Gledao sam, pitajući se kako se ovaj igrač oslobodio trojice defanzivaca i trčao skoro 50 metara. Mislio sam da će defanzivci pokušati da ga sruše. Očekivao sam da se to dogodi i bio sam spreman da sviram penal. Na moje iznenadjenje, predriblao je još jednog defanzivca i golmana (Pitera Šiltona) i postigao gol koji će postati gol veka – dodao je 76-godišnji Tunižanin.

On je rekao da je ponosan na svoju odluku.

– Ponosan sam i počastvovan kao osoba i sudija što sam učestvovao u tom istorijskom ostvarenju. Da sam svirao faul u jednom od prva tri kontakta, ne bismo prisustvovali nečemu tako veličanstvenom. Ta prednost koju sam pustio, to je jedno od mojih dostignuća na koje sam najponosniji – naveo je on.

Kada je Maradona došao u Tunis 2015. godine, posetio je Bin Nasera u njegovom domu i poklonio mu dres sa posvetom.

– Rekao sam mu da Argentina nije osvojila Svetsko prvenstvo te godine, nego da je to uradio Maradona. On je odgovorio: ‘Da nije bilo tebe, ne bih postigao gol veka – rekao je Bin Naser.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading