POSLEDNJI INTERVJU MARADONE: Potresne reči FUDBALSKOG BOGA - da nisam imao tu zavisnost...

Autor:

Sport

26.11.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena Dijego Armando Maradona umro je u sredu od srčanog udara, samo tri nedelje nakon što je proslavio rođendan i poslednji put pričao za medije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

- Fudbal mi je pružio sve što imam, više nego što sam ikad zamišljao. A da nisam imao tu zavisnost, mogao sam puno više da igram - rekao je Maradona.

On je bio izolovan u svom domu u Brandsenu, ali je pristao da odgovor na pitanja koja su mu novinari "Klarin-a" poslali putem svog portparola.

Komentirisao je svoju popularnost, govorio o ljubavi koju argentinski sportisti pokazuju prema svojoj zemlji, problemima s pandemijom korona virusa, i Mesijevoj sudbini u Barseloni.

- Biću večno zahvalan ljudima na ljubavi koju mi pokazuju. Iznenađuju me svaki dan, ono što sam doživeo po povratku u argentinski fudbal nikada neću zaboraviti. Ponekad se pitam hoće li me ljudi i dalje voleti, hoće li se i dalje osećati isto- kazao je Maradona

On je dodao da argentinski sporisti rano odlaze u inostranstvo i domovina im nedostaje.

- Zato kada te pozovu iz reprezentacije, dolaziš ako treba i plivajući. Jer to znači ponovno braniti zastavu i to nas čini drugačijima. Kad vidim lice argentinskog sportiste koji pobjeđuje, to me oduševi -istakao je Maradona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On se osvrnuo i na pandemiju koronavirusa koja je u toku.

- Ovo je najgora stvar koja nam se mogla dogoditi, nikad nisam video nešto slično. Moja je želja da ova pandemija što pre prođe i da moja Argentina krene napred. Jako me rastužuje kad vidim decu koja nemaju dovoljno da jedu, znam kako je biti gladan, znam kakav je osećaj osećati kad ne jedeš nekoliko dana, a to se u mojoj zemlji ne sme dogoditi - rekao je legendarni fudbaler.

Naravno nezaobilazno pitanje je Lionel Mesi i njegov slučaj sa Barselonom.

 

- Znao sam da će ovo loše završiti i mislio sam da Leo odlazi. I meni se to dogodilo. Barselona nije lagan klub i on je tamo već dugi niz godina i prema njemu nisu postupali kako je zaslužio. Dao im je sve, odveo ih je na vrh i jednog dana je hteo promeniti sredinu, ali rekli su ne.

Maradona je početkom novembra završio u bolnici, a zbog krvarenja u mozgu hitno je operisan. Međutim, u bolnici su mu dijagnostikovani i znakovi apstinencijalne krize zbog čega je i  prebačen u dobro čuvanu ekskluzivnu kliniku za odvikavanje u okolini Buenos Ajresa.

Pre desetak dana je oporavak nastavio kod kuće, međutim u sredu je umro od srčanog udara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading