FASCINANTNO: Murinjo IGRAČIMA ISPIRA MOZGOVE!

Autor:

Sport

24.11.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Totenhema Tim Šervud pružio je krajnje zanimljivu analizu dosadašnjeg učinka Žozea Murinja na klupi "pevaca".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Kako tvrdi, portugalski stručnjak "isprao je mozgove" svojoj ekipi, pa sada imaju velike šanse da se konačno domognu trofeja Premijer lige.

Murinjo je klub nasledio od Maurisija Poketina, koji je pre toga zameni Šervuda 2013. godine.

Argentinac je klub napustio pred početak prošle sezone, pa od tada "Izabrani" kuje ekipu kakva njemu odgovara.

Iako su prošlu takmičarsku godinu završili na 4. poziciji, ove su se "sklopile" kockice pa sada dele prvo mesto sa Liverpulom, osvojivši 20 od mogućih 27 poena u dosadašnjem toku Premijer lige. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Murinjo i Kejn na treningu

Subota je donela meč sa Mančester sitijem, a Totenhem je odgovorio laganom pobedom od 2:0, čime su se priče o Murinjovoj četvrtoj tituli na Ostrvu samo rasplamsale.

- Pronašao je način sa ovim igračima. Odlično je pazario, Reguilon deluje kao da se polako uklapa, ali je i Hjojberg pravi igrač koji može da zaštiti centarhalfove - istakao je Šervud.

Čak i kada im ne cvetaju ruže, "Pevci" pobeđuju, pa su tako uspeli da se izbore za rezultate čak i u teškim susretima sa Brajtonom i Vest Bromvičom, a Šervud smatra da je to dokaz da je Murinjo "isprao mozak" svojim izabranicima.

- On im je isprao mozgove, nema šta. Ubedio ih je da mogu nešto da postignu, pa sada svi manično jure ka trofeju - dodao je on.

 

Čovek koji je sa Blekburnom osvojio Premijer ligu davne 1994-1995. godine nije se tu zaustavio, pa je dokazao da je uveren u Murinjove kvalitete.

- A što mu i ne bi verovali? Čovek je osvojio 20 značajnih trofeja u karijeri, pobeđuju, tako da ne postoji jedan razlog da mu tim ne veruje. Što ne bi Totenhem konačno osvojio ligu? - Zaključio je Tim Šervud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading