PSŽ NA KORAK DO ISPADANJA IZ ELITE: "Sveci" drhte od razjarenih "bikova"

Autor:

Sport

24.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras se utakmicama četvrtog kola u grupama E, F, G i H nastavlja takmičenje u Ligi šampiona. Sigurno da svaki meč po nečemu privlači pažnju, ali derbi kola definitivno se igra u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Moraju da pobede... Fudbaleri PSŽ-a

Vicešampion Evrope PSŽ ugostiće polufinalistu iz prethodne sezone Lajpcig (Arena sport 2, 21.00) i moraće da ide samo na pobedu jer bi u slučaju drugačijeg ishoda bili otpisani! Računica je jasna, ukoliko "sveci" ne osvoje tri boda protiv "bikova", na dva kola do kraja bi imali samo tri boda, dok bi se Lajpcig i Mančester junajted odlepili na devet bodova, naravno, ako Bašakšehir padne na Old Trafordu.

PRIJA IM PRITISAK

Nemci su pre samo dve nedelje na svom terenu pobedili 2:1 posle preokreta, a šampion Francuske je susret završio sa dva igrača manje. Ipak, tim Tomasa Tuhela zna kako se igra pod pritiskom, a to su pokazali baš timu Julijana Nagelsmana kada su ih savladali sa rutinskih 3:0 u polufinalu elitnog takmičenja odigranom 18. avgusta u Lisabonu.

Uoči ove utakmice obe ekipe nisu uspele da pobede na gostovanjima u svojim nacionalnim prvenstvima. PSŽ je ispustio 2:0 protiv Monaka, pa je kneževinu napustio pognute glave (3:2), dok je Lajpcig remizirao sa Ajntrahtom (1:1) u Frankfurtu.

PLASMAN DALJE

Kada govorimo o ostalim utakmicama ove večeri, čak četiri kluba bi mogla da obezbede prolazak u osminu finala. To su Sevilja i Čelsi u Grupi E, dok isto priželjkuju Juventus i Barselona u Grupi G. Dortmund i Lacio bi u slučaju trijumfa nad Brižom i Zenitom bili u dobroj poziciji da sa prva dva mesta u Grupi F odu u osminu finala, ali ne treba tako brzo otpisati šampione Belgije i Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading