PENAL KAO KUĆA! Da li je Simović POGREŠIO na "Karađorđu"? Analiza sudijskog eksperta ZATRESLA je Srbiju!

Autor:

Sport

22.11.2020

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razrešio je sve dileme.

RepublikaFoto: Starsport
Glavni arbitar sa derbija 15. kola Superlige Srbije Vojvodina - Crvena zvezda Novak Simović

Sudijski ekspert Zdravko Jokić analizirao je sporne situacije sa derbija 15. kola srpskog šampionata u kome je Crvena zvezda nadigrala Vojvodinu na "Karađorđu" rezultatom 2:0.

Sve sporne situacije na tom duelu viđene su u rasponu od pet minuta, od 70. do 75.

Najpre su Novosađani tražili penal nakon što je Eraković srušio Čovića na ivici kaznenog prostora, a stručnjak za suđenje je ocenio da je glavni arbitar Novak Simović ispravno procenio da nema penala.

- Dovoljna je kazna žuti karton. I da je bio jači udarac bio bi žuti jer igrač nije bio svestan okoline, a penal nije bio, jer nije bilo u šesnaestercu - ocenio je Jokić.

- Ovo je kompleksna situacija iz više uglova. Treba obratiti pažnju na noge plavog igrača (Zvezde prim.aut), napadač gleda levo, ne vidi protivnika i zamahuje nogom, udara u njega. Erakoviću su obe noge na zemlji. Sudija je dobro procenio, da je podigao nogu i sapleo ga bila bi drugačija situacija.

Što se tiče jedanaesterca za Crvenu zvezdu, koji je dosuđen četiri minuta kasnije kada je oboren Veljko Nikolić, sudijski ekspert nema dilemu.

- Ono što često ističem, dobar je položaj sudije. Čist penal - zaključio je Zdravko Jokić.

Detalje sa meča Vojvodina - Crvena zvezda možete pogledati u videu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading