STANKOVIĆ PRED DERBI: Odrastao sam sa Lalatom, nećemo biti šampioni posle ovog meča!

Autor:

Sport

21.11.2020

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda u nedelju sa početkom od 17:30 gostuje Vojvodini u derbi meču 15. kola Linglong Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Trener crveno-belih Dejan Stanković izneo je svoja očekivanja na konferenciji za medije, bez prisustva novinara, koji su pitanja slali putem PR službe.

- Dugačak je put do titule i ima još mnogo da se igra. Derbi kola jeste, ali da li će neko biti šampion posle ove utakmice – neće sigurno. Tako da ne razmišljamo o ovom meču kao odlučujućem. Biće kvalitetna utakmica, snage će odmeriti dve dobre ekipe koje imaju „ličnu kartu“ u smislu igre i prepoznatljivih odnosa. Vojvodina je dobra ekipa, ne brane se ispred kaznenog prostora, već to čine organizovano. Očekujem dobru utakmicu, borbenu, a u takvima se ne gleda lepota nego rezultat - počeo je Stanković.

Pohvalno je govorio Stanković o kolegi sa klupe Vojvodine – Nenadu Lalatoviću.

- Odrasli smo i igrali zajedno, a 'danas' se ukrštamo na klupama. Radi se o odličnom treneru, pokazao je kvalitet, jer gde god da je predvodio tim napravio je dobar rezultat, a to radi i sa Vojvodinom, sa kojom je prošle godine uspeo da uzme trofej. Rad se uvek isplati, a on je vredan. Želim mu mnogo sreće i da ovako nastavi, pravi je borac.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Lalatović

Govorio je šef stručnog štaba Zvezde i o zdravstvenom biltenu koji mu baš i ne ide u korist.

- Spremamo meč po meč. Ne mogu da kažem da je Gent presudna utakmica, već prvo razmišljamo o Vojvodini. Tako pristupamo obavezama, a zdravstveni bilten nije pozitivan. Imamo neke igrače na koje ne mogu da računam, a čeka nas mnogo utakmica sa direktnim rivalima. Ipak, ne tražimo alibi u tome. Situacija sa Rodićem je takva da mu želim da se pre svega vrati normalnom životu, a potom treninzima i obavezama. Videćemo ko će igrati levog beka. Takođe, Katai je povređen i neće igrati protiv Vojvodine.

Smatra Stanković da će pristup njegovim pulena biti sjajan, bez obzira na to ko će početi utakmicu kao starter, a ko će šansu dobiti sa klupe.

- Kod nas nema razlike u tome da li neko igra minut, pola sata, poluvreme ili celu utakmicu. Bitan je tim i rezultat. Dal će neko da počne ili će ući, kod mene to ne pravi razliku, jer kad obučeš Zvezdin dres, onda nemaš pravo na alibi priče i ne možeš da se žališ na minutažu. Bitan je cilj kluba. Moraš da se staviš na uslugu tima, saigrača i kluba. Sva sreća, imam igrače koji zdravo razmišljaju i koji znaju koliko vrede - zaključio je Stanković.

Stankoviću smo poslali pitanje da prokomentariše nedavna oglašavanja i sukob njegovih velikih prijatelja Nemanje Vidića i Marka Pantelića, ali nismo dobili odgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading