SKOVAO PAKLENI PLAN: Evo ko je PRVI KANDIDAT da zameni Kokezu na čelu FSS!

Autor:

Sport

21.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procureli detalji.

RepublikaFoto: Starsport
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza

Uskoro se očekuju velike promene u samom vrhu Fudbalskog saveza Srbije, što znači da će krovna organizacija dobiti novog predsednika, koji će naslediti Slavišu Kokezu posle četiri godine. Aktuelni prvi čovek FSS je čak i sam govorio o preuzimanju odgovornosti, a sve bi moglo da bude jasnije posle skupštine koja če biti održana 20. decembra. Ipak, kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, najozbiljniji kandidat za najvažniju fotelju u Terazijama 35 je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić (54). Prema informacijama našeg lista, čelniku crveno-belih u ostvarivanju ovog cilja pomažu direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković i srpski biznismen Milija Babović (57).

VELIKI POVRATAK

Ovaj trojac se sastao u jednom beogradskom restoranu, gde je razgovarao o planovima i budućem sazivu Fudbalskog saveza Srbije, gde se složio da bi najbolje rešenje u teškom trenutku za srpski fudbal bio funkcioner šampiona Srbije.

Ukoliko Zvezdan Terzić stvarno dođe na čelo FSS, imaće težak zadatak jer mora da izabere novog selektora pošto kvalifikacije za Mundijal 2022. u Kataru počinju već u martu naredne godine. Ovo bi inače bio njegov veliki povratak na tu funkciju jer ju je obavljao od januara 2005. do marta 20008.

Još jedna njegova velika prednost jeste što je cenjen u organima UEFA, a pretpostavlja se da je zbog toga dobrog saveznika našao u Zoranu Lakoviću jer je on jedan od najvažnijih ljudi u Evropskoj kući fudbala i čovek od poverenja predsednika Čeferina.

Veliku ulogu u ovoj operaciji ima i Milija Babović, koji iza sebe ima velike poslovne uspehe i sigurno bi na polju finansija i planova za budućnost mogao mnogo da pomogne.

OGROMNE PROMENE

Zvezdan Terzić je u prvom predsedničkom mandatu imao jedan ozbiljan potez na početku, kada je plave dresove zamenio crvenim, a njegov primer su kasnije prihvatili i ostali sportovi.

RepublikaFoto: Starsport
Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić

Terzić: Nisam zainteresovan za FSS!

Zvezdan Terzić se oglasio povodom njegovog mogućeg preuzimanja mesta predsednika FSS i kratko poručio da nije zainteresovan za tu poziciju.

- Imam još mnogo toga da uradim u Crvenoj zvezdi, ja za poziciju predsednika FSS nisam zainteresovan. Radim posao u klubu koji volim, fokusiran sam na osvajanje četvrte uzastopne šampionske titule i već pravimo tim za naredne kvalifikacije za Ligu šampiona - rekao je generalni direktor Crvene zvezde za Telegraf.rs.

Za vreme njegovog mandata mlada reprezentacija je na prvom samostalnom Evropskom prvenstvu zauzela drugo mesto u Holandiji 2007. Takođe je ispisao istoriju srpskog fudbala jer je na klupu reprezentacije doveo prvog stranog selektora Havijera Klementea, koji je podmladio nacionalni tim jer je zadržao samo četvoricu od 22 igrača koji su igrali na Mundijalu 2006.

Zvezdan Terzić ipak kao predsednik nije uspeo da se raduje plasmanu na veliko takmičenje pošto je Srbija u kvalifikacijama za EVRO 2008 zauzela treće mesto, iza Poljske i Portugala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading