SMEHOTRES: Tončev bi da vodi FSS, a povezan sa mafijom!

Autor:

Sport

18.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski Savez Srbije definitivno će dobiti novog predsednika, koji će naslediti Slavišu Kokezu. Aktuelni čelnik FSS će zbog loših rezultata reprezentacije, čak je i sam govorio o preuzimanju odgovornosti, napustiti Staru Pazovu i posvetiti se izgradnji nacionalnog stadiona, a jedan kandidat pokušava samostalno da se nametne uprkos tome što je u prošlosti bio povezan sa mafijašima. Reč je o Ivici Tončevu, prvom čoveku Radničkog, koji se nedavno "proslavio" tako što je prostački izvređao našeg najboljeg sudiju Srđana Jovanovića i delegata utakmice protiv Javora u Ivanjici, pritom preteći obojici.

RepublikaFoto: Starsport
Ivica Tončev

Za upražnjeno mesto predsednika traži se čovek sa što manje uprljanom biografijom, pa je zbog toga pred Tončevim nemoguća misija. Pre svega jer ima burnu prošlost, u kojoj su ga često dovodili u vezu sa kriminalnim klanovima i mafijom. Prema saznanjima Srpskog telegrafa, za sada su čelnom mestu u srpskom fudbalu najbliži generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i predsednik subotičkog Spartaka Dragan Simović.

I KOKAIN I HEROIN

A što se Tončeva tiče, najpoznatije u javnosti je njegovo sastančenje sa Rodoljubom Radulovićem poznatijim kao Miša Banana, koji je osuđen na 11 godina robije zbog šverca kokaina u klanu narko-bosa Darka Šarića. Njih dvojica su usnimnjeni tokom jednog sastanka, nakon čega je Tončev rekao da je to poslovni sastanak.

Kako su tada prenosili domaći mediji, Tončev je imao u Austriji firmu zajedno sa izvesnim Milutinom Markovićem zvanim Puta, koji je, prema saznanjima obaveštajnih službi, povezan sa međunarodnim kanalima trgovine drogom. U Beču je, navodno, imao lanac kladionica i kockarnica, o čemu se u medijima spekulisalo. Takođe, on je bio poslovni partner sa Branislavom Šaranovićem, poznatim crnogorskim kriminalcem koji je ubijen 2009. Pretendent na mesto predsednika FSS tada se ograđivao od ovog poznanstva, kao i od veze sa dugogodišnjim prijateljem iz rodne Surdulice Nenadom Milenkovićem, za kojeg se sumnjalo da trguje heroinom. Kao trgovac istom drogom, označen je bio i čuveni kriminalac Boris Petkov, takođe tadašnji prijatelj Ivice Tončeva.

OČEKIVAN ODGOVOR

Zbog naših saznanja da namerava da se kandiduje za predsednik FSS, ali i sa pitanjem da li bi mu dovođenje u vezu sa kriminalnim radnjama u prošlosti bilo smetnja, Srpski telegraf je kontaktirao s Tončevim. Dobili smo sličan odgovor kao kada je probao da se opere od pretnji sudiji Jovanoviću.

- Hvala što ste me pozvali, ali ne verujem da ću se kandidovati. Samo vi radite svoj posao. Pozdravite mi gospodina Kokezu - rekao nam je Tončev bez objašnjenja zašto bi trebalo da se pozdravi aktuelni predsednik FSS, kojeg namerava da nasledi.

RepublikaFoto: Starsport

Kao strastveni kladioničar nameštao utakmice?!

Osim što je dovođen u vezu sa kriminalnim klanovima, Ivica Tončev je u više navrata označavan kao strastveni kladioničar i bio optuživan da je učestvovao u nameštanju rezultata fudbalskih utakmica, što je kategorički demantovao. O tome je, dok je Tončev bio potpredsednik Crvene zvezde, govorio i tadašnji predsednik FSS Tomislav Karadžić.

- Prvi potpredsednik Zvezde je patološki zavisnik, strastveni kockar i državni službenik koji svake nedelje uplaćuje do više stotina hiljada evra na ilegalno sportsko klađenje u inostranstvu! Čovek bez akademskog i fudbalskog obrazovanja. Da li takva osoba nekome sme da deli moralne lekcije - rekao je svojevremeno Tole za Tončeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading