Tumbaković INSPIRISAN pred meč sa Rusijom: ako ne uspemo, GAĐAĆEMO U GLAVU KOGA BUDE TREBALO!

Autor:

Sport

17.11.2020

17:03 >> 17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković održao je danas konferenciju za štampu, na kojoj je govorio o širokom dijapazonu tema.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković održao je danas konferenciju za štampu uoči meča sa Rusijom

Pred potencijalno poslednji meč na klupi Srbije, Tumbaković je počeo priču o motivaciji svojih igrača za meč sa Rusijom.

- Meč protiv Rusije posebno inspiriše, jer je to posebna fudbalska nacija, koja sama po sebi motiviše igrače da daju maksimum - istakao je šef stručnog štaba Srbije.

Nastavio je o igračima koji mu neće biti na raspolaganju.

- Saša Lukić ima parne kartone i neće moći da igra, a Dušan Tadić je povređen i neće biti u sastavu ekipe. - ponovo je bio kratak popularni "Tumba".

RepublikaFoto: Starsport
Saša Lukić neće biti na raspolaganju treneru zbog parnih kartona

Tada se prešlo na teže teme, pa je upitan o tome ko je krivac što Srbija nije otišla na Euro ni posle 20 godina.

- Kad se slegnu utisci i završi utakmica protiv Rusije napravićemo detaljnu analizu urađenog u periodu i gađaćemo u glavu krivce, ako je to potrebno, ali izvući ćemo pre svega pouku za ono što treba da dođe u budućem radu, kvalifikacijama i u budućim utakmicama reprezentacije - iskren je on.

Nastavila su se teška pitanja, pa je selektor morao da razmotri dali je po Srbiju ipak bolje da ispadne u diviziju C Lige nacija.

- Nikad nije dobro ispasti. Ako je nešto dobro, to su lakši protivnici u toj grupi koja je ispod naše - logično je odbrusio Tumbaković.

RepublikaFoto: Starsport
Sasvim logično, trener Srbije ne smatra da bi ispadanje u diviziju C bilo dobro za Srbiju

Kao što je za očekivati od trenera nacionalnog sastava, on je stao u odbranu svojih igrača, posebno Kolarova i Tadića, kada je došao trenutak da i o njima prozbori.

- Kada je Kolarov u pitanju, stvari su vrlo jasne - posebno mi smeta ta medijska ujdurma kada je Kolarov u pitanju, to spinovanje nekih neproverenih stvari. Poznavajući Kolarova, moja profesionalna odgovornost mi kaže da bi Kolarov igrao da je postojala najmanja šansa. Tu uopšte nemam dilemu. Čovek je 15 godina reprezentativac, 95 utakmica za reprezentaciju ima, a sada ga stavljamo u situaciju da se pravda i da neko ne veruje u ispravnost njegove izjave da ne može da igra. Verujem mu, a i on veruje meni. Da je postojala minimalna šansa da igra - igrao bi. Što se tiče Kolarova, rekao sam malopre da je osetio povredu posle utakmice u Mađarskoj, ima upaljenu tetivu, povredu zadnje lože i zato nije u sastavu ekipe - objasnio je bivši strateg Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor je žestoko branio kapitena Kolarova

Napad na kontroverznog Kolarova se nastavio, ali Tumbaković to apsolutno nije hteo da sluša.

- Malopre sam rekao za Kolarova kakav je momak, reprezentativac, ličnost, ko je Aleksandar Kolarov. To celo spinovanje ne odgovara kada čovek nije tu. On je sjajna ličnost, sjajan momak, tog momenta nije bio u sastavu i bilo je logično što nije šutirao. Možda nije korektno ni to što smo u jednom trenutku pomislili da bi nam falio taj njegov penal - rekao je iskusni stručnjak, pa je dodao da bi Kolarova pozvao i za martovski ciklus utakmica.

 

 

 

Za kraj, upitan je bio ko će biti kapiten protiv Rusije.

- Videćemo danas posle treninga. Naravno, zavisno od toga ko bude zdrav - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading