BILI SU DOPINGOVANI! Naša reprezentacija izgubila ključan meč na NEPOŠTEN način!

Autor:

Sport

13.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davids i četvorica igrača Barselone bili su pod dejstvom nedozvoljenih supstanci protiv nas, kaže jedan od aktera poraza sa 6:1 u četvrtfinalu RUTO 2000.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Savo Milošević u duelu sa De Burom

Reprezentacija naše zemlje, tada pod imenom Jugoslavija, poslednji put učestvovala je na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji, a upravo je protiv domaćina naš nacionalni tim završio takmičenje u četvrtfinalu. Tada su "lale" slavile protiv Piksija i drugova sa ubedljivih 6:1, ali njihova pobeda bila je sve, samo ne poštena. Jedan od aktera tog meča u razgovoru za Srpski telegraf tvrdi da su Holanđani igrali dopingovani!

BILI NA STEROIDIMA

- Dopingovani su igrali Edgar Davids, tada vezista Juventusa, i još četvorica fudbalera iz redova Barselone. Ti isti igrači Barselone su posle imali problema jer su ih za doping optuživali i u klubovima. Nekima je čak i dokazan, ali, nažalost, protiv nas se to nije ispitivalo - otkrio je naš sagovornik.

Reprezentativci Holandije

U tadašnjem sastavu Holanđana igrala su čak šestorica prvotimaca Barse. Među starterima "lala" protiv tada izabranika Vujadina Boškova bili su vezisti Zenden i Filip Koku, štoper i kapiten Frank de Bur i legendarni napadač Patrik Klajvert, koji je došao do het-trika na ovom famoznom meču. U igru je ušao još jedan član "blaugrane" Ronald de Bur, a šesti predstavnik Katalonaca bio je i Mičel Riziger, koji nije konkurisao za ovaj susret. Potvrda naše narodne poslovice: "Gde ima dima, ima i vatre" stigla je 2001, kada su Frank de Bur, Edgar Davids i Jap Stam bili pozitivni na nadrolon! Oni su pali na testiranju na tu supstancu, inače jedan od najkorišćenijih anaboličkih steroida.

SUMNJAO I SAVO

Reči našeg sagovornika potvrdio je i njegov saigrač iz te generacije i najbolji strelac EURO, tadašnji napadač Saragose Savo Milošević. On je tvrdio da su Holanđani, osim što su bili napaljeni pred svojom publikom, sigurno dodali još "nešto" na to.

- Bili su napaljeni, ali mislim da su dodali još "nešto" na to. Dosta njih kasnije je palo na dopingu u svojim klubovima. Bar petorica holandskih igrača bila su kažnjena u periodu posle Evropskog prvenstva zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava. Da nisu, verovatno bih izbegao jedan od svojih najtežih dana u životu. Taj meč u Roterdamu smo dočekali izmoreni jer smo svaku utakmicu u grupi završavali sa igračem manje. I onda sa Holandijom, domaćinom turnira - istakao je bez dlake na jeziku proslavljeni napadač našeg nacionalnog tima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading