JEZIVO: Sautgejt se BOJI da ne dobije tešku bolest!

Autor:

Sport

12.11.2020

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da se plaši da jednoga dana ne dobije demenciju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Geret Sautgejt

Upravo je to bolest koja je nedavno dijagnostikovana legendarnom Ser Bobiju Čartonu. Kako mnogo bivših engleskih fudbalera pati od iste bolesti, novinare na Ostrvu je zanimalo mišljenje njihovog selektora o toj temi.

- Da li sam zabrinut? Naravno da jesam. Tokom svoje 18-godišnje karijere sam imao mnogo udaraca u glavu, gotovo svakodnevno. To je nešto čime se mi sportisti svesno izlažemo, znajući da kasnije možemo imati posledice na naše fizičko i mentalno zdravlje. Međutim, verujem kada biste sada pitali svakog sportistu da li bi se odrekao svoje karijere zbog toga, verujem da biste dobili negativan odgovor - rekao je Sautgejt, pa potom dodao:

- U svojoj porodici sam imao ljude koji su patili od demencije i znam koliko je to strašna, užasna bolest. To što se pouzdano ne zna kako može da se spreči je prilično frustrirajuće za nas - zaključio je selektor Engleske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading